HABERLER

23 bin çocuğa spor imkanı

Engel Tanımayanlar şenliği, 3 Aralık Engelliler Günü yapılacak maçla bitiyor. Bu organizasyonu düzenleyen Ülker, üç yılda 23 bin çocuğa ücretsiz spor yaptırdı.

Çarşamba günü Adana’da Yüreğir Atletizm Sahası’nda yaklaşık 500 kişi futbol oynayacak. Ama bu her zamanki maçlardan biri değil. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için özel bir organizasyon. Görme, işitme, zihinsel ve bedensel engelliler, dünyanın en sevilen sporunu yapmak üzere bir araya gelecek.

Bu maç aynı zamanda, Ülker’in yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Engel Tanımayanlar şenliğinin kapanışı olma özelliğine sahip. Türkiye Futbol Federasyonu ile ortak yürütülen bu proje 11 Ekim’de başladı ve bugüne kadar 8 bin 500 kişi katıldı. Amaç, 7-18 yaş arasındaki engelli çocuklara hem eğlence hem de spor yapma fırsatı vermekti.

Ülker daha önce de Engelliler Futbol Festivali düzenlemiş, Dünya Ampute Futbol Turnuvası’na katkıda bulunmuştu (Bu arada, maçların ne kadar heyecanlı ve ilginç geçtiğini bilenler ya da görmek isteyenler için ek bilgi: Antalya’da 2-6 Aralık arasında Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası düzenlenecek).

Bu yılki şenlikte yola çocuklar için çıkan Ülker, gelen talep üzerine yelpazeyi genişletti ve 18 yaşını geçenlerin de katılımı sağlandı. Rakamlara göre, katılımcıların en küçüğü 7, en büyüğü 56 yaşındaydı. Ama çeşitlilik olsa da gelenek değişmedi, gelenlerin büyük çoğunluğunu 15-16 yaş aralığı oluşturdu.

Çocuklar sokağa çıksın
Futbol ile çocukları bir araya getirmek, Ülker’in yabancısı olduğu bir iş değil. Şirketin bağlı bulunduğu Yıldız Holding, son üç yılda farklı aktivitelerle 20 bini aşkın çocuğu sporla tanıştırdı. Bunların içinde en kapsamlı proje, yine Futbol Federasyonu’na bağlı Futbolu Geliştirme Merkezi ile ortaklaşa yürütülen HerkesİçinFutbol.

Bu projede amaç, şehirleşme yüzünden top oynayacak yer bulmakta zorluk çeken ve kapalı yerlerde çok vakit geçiren çocukları sokağa çıkarmak, hareket ettirmek. Bunun için, ilki 2007 Aralık’ında Beylerbeyi’nde olmak üzere dört merkez açıldı; diğerleri Diyarbakır, Adana ve Trabzon’da.
Buralara 6-12 yaş arasındaki çocuklar ücretsiz kayıt yaptırıyor ve dörder haftalık eğitimler alıyor. Bu eğitimler sadece futbol kurallarından ibaret değil; çevre bilinci, fair play ve dengeli beslenme konularında da bilgi veriliyor.

Kızlara özel Futbol Köyü
HerkesİçinFutbol’un ayaklarından biri de yine yaz döneminde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde başlatılan ve Türkiye’nin her tarafından çocukların 10’ar günlük kamplar için geldiği Futbol Köyleri. Van, Sinop, Isparta, Bolu ve Sivas’ta bulunan ve 2008’de 700 çocuğun geldiği bu köylerden Sinop’taki, sadece kızlardan oluşan bir grubu ağırladı. Türkiye genelinden 12 yaş grubundaki toplam 60 kız çocuğu, 10 gün süren kamp boyunca futbol yeteneklerini geliştirdi.

Minik basketçiler
2005 yılında başlayan Ülker Minikler Basketbol Şenliği bu yıl İzmir’deydi. 35 ilden 50’si erkek, 18’i kız olmak üzere toplam 68 takım katıldı. Bu maçların en önemli özelliği, kazanmanın ya da kaybetmenin olmaması. Minik basketbolcular beş gün boyunca sporun yanı sıra film izlediler, piknik yaptılar, yetenek yarışmalarına katıldılar.
    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU