HABERLER

Abdi İpekçi'de 100. yıl ruhu

Son şampiyon Fenerbahçe Ülker, final maçlarını ne kadar çok sevdiğini bir kez daha gösterdi, Türk Telekom’u adeta darmadağın edip, 1-0 öne geçti. İlginç bir tercihle maça yine Vidmar’la başlayan Kanarya karşısında Telekom, Dudley ile peş peşe skor üretti. Fenerbahçe ise rakibine kısalarının basketleriyle cevap verdi. Özellikle Solomon-White ikilisi rakibin boş döndüğü anlarda potaya çok hızlı giderek, arayı açmaya başladı, son saniyede Mirsad’ın basketiyle ilk periyot 25-18 tamamlandı. Solomon’u önce Bekir, sonra Barış’la durdurmaya çalışan Telekom’un bunu başaramamasının da aradaki farkta önemli rolü vardı. 

Fenerbahçe müthiş başladı
İkinci çeyreğe Williams ile başlayan Telekom, bu oyuncunun pota altı sayılarıyla farkı 1 sayıya kadar indirdi. Ancak içeriye atılan her top ve yapılan her koşuda sonuç bulan Fenerbahçe, Ömer Onan, Kinsey, Solomon ile üçlükler de bulmaya başlayınca skoru hep önde götürmeyi başardı ve farkı 9 sayıya çıkardı. Ancak Vidmar’ın savunmasında adeta devleşen Dudley, 15. sayısını atarken skoru da 41-38 yaptı. 17. dakikada Tanjeviç, Ömer Aşık’ı oyuna aldı ve Dudley’i onunla durdurmayı başardı. O ana kadar attığı 38 sayının 30 tanesini pota altından atan Telekom karşısında, Aşık-Semih, Aşık-Mirsad ikilileriyle boyalı alanı kapatan Kanarya, kalan bölümde potasında basket görmedi ve devreyi 53-38 üstün bitirdi. Kısalarının müthiş performansıyla rahat skor bulan Kanarya, savunmasını oturtunca sonuca kolay gitti. Telekom’un en büyük silahı olan ve pota dibi basketlerle biten ikili, hatta üçlü oyunlar da Aşık girdikten sonra etkisini yitirdi.

Ömer Aşık’la 10 dakika!
İkinci yarıda Fenerbahçe üçlükleri yollamaya devam edince, 22. dakikada skor 61-38 oldu. Tam 6 dakikada sadece Barış’ın faul çizgisinden bulduğu 3 sayı üretebilen Telekom, alan savunmasına dönüp rabikini durdurmayı denese de, Tanjeviç Mrsiç’i oyuna alıp, rakibin bu hamlesini sonuçsuz bıraktı. El Amin’in çok kötü bir gününde olması nedeniyle dışarıdan hiç skor bulamayan Telekom, rakibinin arayı açmasına engel olamadı ve 28. dakikada skor 72-48’e çıktı. 18. dakikada oyuna giren Ömer Aşık’ın olduğu bölümde müthiş bir tempo yakalayan Kanarya, sadece 10 dakika yaptığı savunmayla maçı kopardı, son çeyreğe de 75-50 önde girmeyi başardı. Tabii bu üstünlükte gerçek bir yıldız gibi oynayan ve maçı double double ile tamamlayan Semih Erden’in de büyük rolü vardı. Telekom içinse en büyük handikap, rakiplerini bu sezon iki kez yenerken yedikleri 72 sayıyı bu kez 28 dakikada potalarında görmeleriydi.

Telekom formül üretmeli

Geçen yıl final serisinin ilk maçında Efes’e 30 sayı fark atan Kanarya, Telekom’u da 28 sayıyla yendi. Solomon, Ömer Onan, Mirsad, Kinsey, White, Semih, Ömer Aşık, Mrsiç, Oğuz ve sonradan oyuna girenler... Hepsi görevlerini eksiksiz yerine getirdi. Küçük bir not, Aşık oyuna girene kadar 15 sayı atan Dudley de maçı orada bitirdi! Telekom bundan sonraki maçlar için mutlaka yeni bir şeyler üretmeli. Dün de yazdığımız gibi, kazanmak istiyorsa daha iyi savunma yapıp, kısaları devreye sokmalı. Fenerbahçe’de ise işler mükemmel gidiyor. Onların salı günü yapması gereken tek şey, aynı havayı bulması... 22’de 12 üçlük atan takım, savunma yaptığı anda kazanır, başka macera aranmamalı.
    • Ülker’den A Millilere “Memleket İçin Söyle” sürprizi

      Ülker, resmi sponsoru olduğu A Milli Futbol Takımı’na desteğini bu kez de tüm Türkiye’yle birlikte veriyor. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker Bisküvi 550 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, yurtdışına 550 milyon ABD doları değerinde tahvil ihraç etti....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, 2024 yılı ilk çeyrek finansallarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2024 yılının ilk çeyreğini 19,6 milyar TL ciro ile bitirdi. Ülker’in Türkiye ve yurt dışı operasyonları büyümeye devam etti. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, ‘memleketini kalbinde taşıyanları’ Euro 2024 coşkusunda buluşturuyor

      Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği Avrupa Futbol Şampiyonası’na geri sayım sürerken, A Milli Futbol Takımımızın resmi sponsoru Ülker, duygu dolu bir reklam filmine imza attı. Reklam filminde “Memleketin yeri, kalbimizin içi" sloganı ile Ülker, Türkiye aşkını her nerede olursa olsun kalbinde taşıyanlara sesleniyor. ...

      DEVAMINI OKU