HABERLER

Ali Ülker, Sakarya Futbol Köyünü ziyaret etti

Yıldız Holding’in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdiği “Çocuklar İçin Futbol” projesi kapsamındaki Futbol Köyleri’nin kapanışını, 8 Eylül 2014 Pazartesi günü Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker yaptı.

Yıldız Holding’in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdiği “Çocuklar İçin Futbol” projesi kapsamındaki Futbol Köyleri’nin kapanışını, 8 Eylül 2014 Pazartesi günü Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker yaptı.  

Bugüne kadar 4 bin yetenekli çocuğun hayallerinin peşinde top koşturduğu Futbol Köyleri, bu yıl 3 kız ve 7 erkek kampı olmak üzere 400 çocuğu ağırladı.

Grassroots yani kök futbol tüm dünyada çocukların spora eğilimini artırmak için UEFA tarafından geliştirilen bir proje. 2004 yılında 500 bin çocukla başlayan proje, bugün 54 ülkede 4.6 milyon çocuğa spor yapma olanağı sağlıyor. Futbolun en güçlü olduğu Almanya’dan İspanya’ya Danimarka’dan Hollanda’ya kadar tüm Avrupa ülkelerinde uygulanıyor. Projenin her ülkede oldukça güçlü destekçileri var.

Türkiye projeye 2007 yılında dahil oldu. Türkiye’deki projenin destekçisi Milli Futbol Takımlar’ın da ana sponsoru olan Yıldız Holding ve ana markası Ülker. Farklı ayaklardan oluşan Grassroots projesinin ilk adımlarından biri 2007 yılında Van’da açılan TFF Ülker Futbol Köyü oldu.

O yıl Van Futbol Köyü’ndeki 500 çocukla başlayan serüven, bugün 272 bin çocuğun sporla buluşmasına, bunlar arasından profesyonel futbol kulüplerinde, yıldız, genç ve A Milli futbol takımlarında oynayacak yeteneklerin keşfedilmesine kadar uzandı.

Türkiye’nin son hazırlık maçında Danimarka’ya karşı galibiyeti getiren Bursaspor’un genç yıldızı Ozan Tufan, yine Bursaspor’da yıldızı parlayan ve Süper Lig tarihinin ligde gol atan en genç futbolcusu unvanını taşıyan Enes Ünal, Galatasaray’ın genç yıldızı Berk Yıldız, Fenerbahçeli Beykan Şimşek ve Beşiktaş’ta A takıma seçilen Muhammed Demirci bunlardan sadece kamuoyunun bildiği isimler. Kızlarda da benzer bir başarı çizgisi mevcut. Yedi yılda toplam 36 erkek ve 44 kız oyuncu Futbol Köyleri’nden genç milli takımlara seçildi.

Profesyonel futbol kulüpleriyle anlaşma imzalayan oyuncu sayısı ise 50’ye ulaştı. Ve Türkiye, UEFA Grassroots programında beş yılda 5 yıldız alarak en hızlı gelişme gösteren ülkelerden biri oldu.

Yıldız Holding’in çocuk odaklı projeleri 2 milyon kişiye ulaştı. Sekiz yıldır sürdürülen projelere bugüne kadar 33 milyon lira harcandı. Spor, sanat ve beslenme eğitimi olmak üzere üç başlık altında toplanan projeler sayesinde, çocukların sosyal, kültürel ve zihinsel gelişimine yatırım yapıldı.

Yıldız Holding, kültür sanatta “Ülker Çocuk Sinema Şenliği ve Ülker Çocuk Sanat Atölyesi”, beslenmede “Yemekte Denge” ve spor alanında “Çocuklar için Futbol” projeleriyle daha mutlu bir gelecek nesil için çalışıyor.

Holdingin çocuklara yönelik projelerinden “Çocuklar İçin Futbol”, en fazla bütçe ayrılan sosyal sorumluluk projelerinin başında geliyor. 2007’de başlayan projeye bugüne kadar 20 milyon liraya yakın bütçe aktarıldı ve 272 bin çocuğa spor yapma imkanı sağlandı.

2014 Futbol Köyleri hakkında

Bu yıl; 2 etap halinde, 8 şehirde (Isparta, Erzurum, Nevşehir, Sakarya, Sinop, İzmir, Elazığ, Balıkesir) düzenlenen 10 Futbol Köyü’nde 400 oyuncu daha uzmanlar tarafından eğitildi. Futbol eğitimleri 12 yaş grubu çocuklara özgü içeriklerle gerçekleştirildi. Kaleci ve futsal eğitimleri de yine futbol köylerinde sporculara aktarıldı. 

Oyun kuralları ve Fair-Play konusunda yapılacak interaktif eğitimler de Futbol Köylerinin vazgeçilmez programı içerisinde yer aldı. Beslenme eğitimleri Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı’nın yürüttüğü “Yemekte Denge” programının deneyimli öğretmenlerine emanet edildi. Çevre eğitimleri ise İl Çevre Müdürlükleri ve Deniz Temiz Derneği TURMEPA’dan destek alındı.

Satranç eğitimleri Türkiye Satranç Federasyonu uzmanlarıyla, yaratıcı drama eğitimleri ise Milli Eğitim Bakanlığı lisanslı Ekol Drama tarafından verildi. Ayrıca geçen yıl Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile başlatılan Futbol Köyü abi ve ablaları projesi de çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.

TOG gönüllüsü gençler köylerde 10 gün boyunca çocuklarla yakından ilgileniyor, onların kampa kısa sürede uyum sağlamasına yardımcı oldu.

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU