HABERLER

Altın Pusula Yarışması’nda Büyük Ödülü, Metro Enerji Testi 2 - Metrosiklet aldı

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD) bu yıl 12.’sini düzenlediği Altın Pusula Halkla İlişkiler Yarışması Ödülleri, 27 Haziran Perşembe akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD) bu yıl 12.’sini düzenlediği Altın Pusula Halkla İlişkiler Yarışması Ödülleri, 27 Haziran Perşembe akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Altın Pusula Büyük Ödülüne, Metro Enerji Testi 2 - Metrosiklet projesi ile Yıldız Holding layık görüldü. Bu yıl toplam 145 projenin yarıştığı Altın Pusula Ödüllerinde, jüriden en fazla puan alan iki projeye Büyük Ödül verildi. Metro Enerji Testi 2 – Metrosiklet ile Yıldız Holding ve Bir Usta Bin Usta ile Anadolu Sigorta, ARPR ve Lobby PR Büyük Ödül kazandı.

“Enerji Geliyorum Demez” sloganı ile tüketicilerine seslenen Metro, 2012 yılında dünyada bir ilke imza attı ve bir motosiklete enerji verdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü işbirliği ile hayata geçirilen Metro Enerji Testi 2 projesinde Metro enerjisi ile çalışan motosiklet üretildi. Metrosiklet’in yapımında İTÜ Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Altuğ Şişman önderliğinde 10 bilim adamı 6 ay boyunca çalıştı. Metrosikletin çalışma prensibi kısaca şöyle: Metro’daki şeker ve yağ molekülleri, piroliz reaksiyonu yardımıyla özel bir motosiklet tarafından kullanılabilecek daha küçük hidrokarbon moleküllerine parçalanarak yine özel bir kompresör yardımı ile yüksek basınçlı tüplere dolduruluyor. Tüplerin içindeki bu gazın enerjisi, bu gazla çalışacak şekilde modifiye edilmiş motosiklet tarafından mekanik enerjiye dönüştürülüyor.

Bu özel motosiklet sadece Metro enerjisi ile çalışacak şekilde tasarlandı. Metrosiklet, 5 saniyede 100 km/saat hıza erişiyor, 24 adet Metro ile 1 km yol gidiyor, 1 kg Metro kendi ağırlığının 320 katı ağırlığındaki motosikleti 1 km götürebiliyor. Motosiklet, yaklaşık olarak saatte 120 km hıza ulaşabiliyor.

Metro enerjisiyle çalışan Metrosiklet, Türkiye’de sadece 2 adet bulunan güçlü bir yarış motosikletinden modifiye edilerek üretildi.

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU