HABERLER

Bu daha başlangıç

BEKO Basketbol Ligi, bu sezon NBA, Euroleague ve İspanya ile birlikte dünyanın en iyi dört liginden biri. Tanjeviç, Ataman ve Özyer de bu kadar çekişmeli bir ligin, bir Avrupa şampiyonu çıkaracağı görüşünde.

Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown’ı Avrupa kupalarında başarıya; ligimizin çok kaliteli olması tetikledi. ULEB’in yaptığı değerlendirmede; dünyadaki en iyi 4 lig arasında NBA, Euroleague ve İspanya’nın yanı sıra Türkiye de sayılıyor. Bunun en önemli sebeplerinden birisi sponsorların hem lige hem de kulüplere yaptığı çok önemli maddi katkılar. Bundan dolayı ligimiz dopinglendi, artık kabına sığmıyor, Avrupa’ya taşıyor. Fenerbahçe Ülker’in Koçu Bogdan Tanjeviç, “Üç Büyükler”in, Avrupa kupalarında çeyrek finale kadar yükselmesinin çok büyük bir başarı olduğunu belirterek, “Bu öyle bir başarı ki; Türk basketbolunun Milli Takım düzeyinde kaybettiklerini kulüplerle kazanıp, basketbolumuzu büyük bir ivme ile yukarıya doğru çıkarıyor” dedi.

AVRUPA’YA HAZIR GİDİYORUZ

GEÇEN sezon ligi iki mağlubiyetle kapattıklarını hatırlatan Tanjeviç, “Bu sezon ligin bitmesine 5 hafta var, 8 mağlubiyet aldık. Diğer takımlar da hemen hemen bizimle aynı durumda. Ligin dibindekiler de çok güçlü ekipler ve ligin zirvesindekileri yenince ligin kalitesi böyle artıyor. Bu da Avrupa’daki başarılarımıza yansıyor. Türk koçları bu zorlu ligde bütün maharetlerini sergiliyor. Avrupa’da mücadele eden takımlarımız da ligdeki bu zorlu maçlarla çok daha iyi antrene oluyor. Dolayısıyla Avrupalı rakiplerine çok daha hazır gidiyor” değerlendirmesini yaptı. Tanjeviç, Beşiktaş ve Galatasaray’ın Avrupa’daki düellosu için de “Artık Türkiye’de kendimi bir Türk gibi hissediyorum. Beşiktaş ve Galatasaray’ı Avrupa’nın zirvesinde görmeyi tüm kalbimle istiyorum. Beşiktaş’la Galatasaray çok güçlü takımlar. Birbirleriyle oynayacakları maçta şansları yüzde 50” yorumunu yaptı.

SİENA’NIN UZUNLARI ZAYIF

BİR dönem Siena’yı çalıştıran Ergin Ataman ise Fenerbahçe’nin rakibi hakkında şu bilgileri verdi: Ben gittiğimde orada basketbol heyecanı bile yoktu. Hiçbir başarı da yoktu. O heyecanı oraya geri getirdik ve Saporta Kupası’nı kazanarak Siena taraftarını da tribüne çektik. Siena’nın taraftarı aynen Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi agresif ve basketbolu çok iyi bilen bir taraftar. Kaukenas sakat ve oynamayacak. Bu Fenerbahçe için bir avantaj. Siena Fenerbahçe’ye oranla uzun oyuncu açısından daha zayıf. Fenerbahçe uzunlarının Siena’ya üstünlük sağlayacağını ve bunun da başarıyı getirebilecek bir faktör olduğunu düşünüyorum. 
    • Ülker’den A Millilere “Memleket İçin Söyle” sürprizi

      Ülker, resmi sponsoru olduğu A Milli Futbol Takımı’na desteğini bu kez de tüm Türkiye’yle birlikte veriyor. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker Bisküvi 550 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, yurtdışına 550 milyon ABD doları değerinde tahvil ihraç etti....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, 2024 yılı ilk çeyrek finansallarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2024 yılının ilk çeyreğini 19,6 milyar TL ciro ile bitirdi. Ülker’in Türkiye ve yurt dışı operasyonları büyümeye devam etti. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, ‘memleketini kalbinde taşıyanları’ Euro 2024 coşkusunda buluşturuyor

      Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği Avrupa Futbol Şampiyonası’na geri sayım sürerken, A Milli Futbol Takımımızın resmi sponsoru Ülker, duygu dolu bir reklam filmine imza attı. Reklam filminde “Memleketin yeri, kalbimizin içi" sloganı ile Ülker, Türkiye aşkını her nerede olursa olsun kalbinde taşıyanlara sesleniyor. ...

      DEVAMINI OKU