HABERLER

Datateknik’te bayrak değişimi

Ülker iştirakleri arasında yer alan Datateknik Bilişim Grubu’nda icra sorumluluğunu, 27 yıllık Ülker’li Nazım Özdemir devraldı. Datateknik Genel Müdürlüğü görevini Mehmet Yolcu, grubun bir diğer şirketi olan Hızlı Sistem Genel Müdürlüğü’nü de Mehmet İhsan Taşer yürütecek.

Türkiye Bilgisayar sektörünün önde gelen kuruluşlarından Datateknik Bilişim Grubu’nda icra sorumluluğunu Nazım Özdemir üstlendi. Datateknik Genel Müdürlüğü görevini Mehmet Yolcu, grubun bir diğer şirketi olan Hızlı Sistem Genel Müdürlüğü’nü ise Mehmet İhsan Taşer yürütecek. Bünyesinde Exper, Zyxel ve Hızlı Sistem AŞ’yi de barındıran Datateknik Bilişim Grubu, 2006 yılında yazılım ve internet alanında da yatırım yaparak Medyasoft, Medisoft, Workcube ve İnterajans’ı da bünyesine katmıştı.

2005 yılında, CEO Ahmet Özokur tarafından başlatılan yeniden yapılanma ve yatırım çalışmalarını tamamlayan Datateknik Bilişim Grubu sadece Türkiye’de değil, bölgede en büyük IT topluluğu olmayı hedefliyor.

Nazım Özdemir Exper’in de yaratıcısı
Datateknik Bilişim Grubu’nun icra sorumluluğunu üstlenen Nazım Özdemir, 1976 ODTÜ Fizik bölümünden mezun oldu. Sümerbank Genel Müdürlüğü Yatırım ve Planlama Uzmanı olarak iş hayatına başlayan Özdemir, 1979 yılında İşletme Yönetimi Yüksek Lisans programını tamamladı.

1980 yılında Ülker Grubu şirketlerinden Anadolu Gıda Sanayi’nde Bilgisayar Programcısı olarak gruba katılan Nazım Özdemir, 1985 yılında Grubun IT Koordinatörlüğü’nü üstlendi. Özdemir, 1989 yılında grubun ortaklığı ile  Datateknik  Bilgisayar Sistemleri AŞ’nin  kuruluşunu gerçekleştirdi.

1989 -2005 yılları arasında şirket ortağı ve yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra Genel Müdürlük görevini de yürüten Nazım Özdemir, bu sürede Exper’i Türkiye’nin en önemli bilgisayar markası haline getirdi.

2006  yılında göreve  Proje ve İş Geliştirmeden sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak devam eden Nazım Özdemir, 2007 yılında Datateknik Bilgisayar AŞ ve Hızlı Sistem AŞ’nin icrasından sorumlu Yönetim Kurulu Murahhas Azası görevine getirildi. TÜBİSAT Yönetim Kurulu Üyesi de olan Nazım Özdemir, İngilizce biliyor.

Şirketlere yeni atamalar
Datateknik Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan Mehmet Yolcu da iş hayatına 1991 yılında Datateknik’te başladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Yolcu, son olarak kurumun İş Geliştirme ve Proje Direktörlüğü görevlerini yürütüyordu.

Grubun bir diğer şirketi Hızlı Sistem Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Mehmet İhsan Taşer ise, iş hayatına 1986 yılında Apple Bilkom’da atıldı. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası İşletmecilik bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Taşer, aynı yıl BT sektörünün ilk yan ve çevre birim firmalarından 3P’nin kurucu ortağı oldu.

1999 yılında kurduğu Macromedia distribütörü olan Medyasoft, yeni medya ajansı İnterajans, e–iş yazılımı şirketi Workcube, e-learning ve özel BT projeleri konusunda uzman olan  Mindsoft ’un  da kurucu ortakları arasında yer alan Taşer, geçen yıl şirketlerini Datateknik Bilişim Grubu bünyesine katmıştı.
    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU