HABERLER

Dirk Kuyt, SÜGAV ‘2.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ne katıldı

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV), son yılların en önemli konularından “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam” arasındaki ilişkiyi, 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü düzenlediği zirvede masaya yatırdı. Ünlü sunucu Jülide Ateş’in moderatörlüğünde düzenlenen, “Sağlıklı bir yaşam istiyoruz ama nasıl?” başlıklı panele bilim insanları ile Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’in yanı sıra Fenerbahçeli yıldız sporcu Dirk Kuyt de katıldı.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV), son yılların en önemli konularından “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam” arasındaki ilişkiyi, 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü düzenlediği zirvede masaya yatırdı. Ünlü sunucu Jülide Ateş’in moderatörlüğünde düzenlenen, “Sağlıklı bir yaşam istiyoruz ama nasıl?” başlıklı panele bilim insanları ile Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’in yanı sıra Fenerbahçeli yıldız sporcu Dirk Kuyt de katıldı.

Fenerbahçeli ünlü futbolcu Dirk Kuyt, beslenme konusunda dikkat çeken ilginç alışkanlıklarını aktarırken, zirvenin katılımcıları ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Panelinde ayrıca; Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yanı sıra, Loughborough Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ronald Maughan ve Leeds Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Edward Blundell, uluslararası camiada yapılan son dönem çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Tıp Komisyonu tarafından kurulan Sporda Beslenme grubunun başkanlığını yapan, UK Sport, UK Athletics, İngiltere Futbol Federasyonu, FIFA, İrlanda Spor Konseyi ve daha pek çok spor kurumuna danışmanlık yapmaya devam eden Profesör Ronald Maughan ise konuşmasında, fiziksel aktivitenin sağlıklı bir yaşamda oynadığı role ilişkin çarpıcı örnekler verdi.

T.C Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katılımlarıyla gerçekleşen zirvede, bu yıl ilk kez düzenlenen Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün kazananı Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gülay Bayramoğlu da ödülünü aldı.

    • Ülker, 6. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, 2020 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Ülker, 2020 yılında hayata geçirdiği operasyonel mükemmellik uygulamaları ve yaklaşık 2.000 teknik iyileştirmeyle 21,5 milyon TL, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları sonucunda hayata geçirdiği 69 projesiyle 26,6 milyon TL tasarruf sağladı....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, Önem Gıda’yı satın aldı

      Ülker, uzun yıllardır yarı mamul tedariki gerçekleştirdiği Yıldız Holding şirketlerinden Önem Gıda’yı satın aldı. Böylece, çikolata ve unlu mamullerdeki tüm üretim sürecini, uçtan uca kendi bünyesinde toplayan Ülker, sürdürülebilir büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım daha atmış oldu....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’e iki ödül birden…

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, bankacılık ve finansal işlemler arasında en iyilerinin belirlendiği, 2021 Türkiye Bonds&Loans Ödülleri’nde iki kategoride birinci olan tek şirket oldu...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, cirosunu 5,2 milyar TL’ye ulaştırdı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2021’in ilk yarısında cirosunu yüzde 15,7 artışla 5,2 milyar TL’ye ulaştırdı. Şirketin Türkiye operasyonları yüzde 15,8, ihracat ve yurt dışı operasyonları da yüzde 15,6 büyüdü....

      DEVAMINI OKU