HABERLER

Emre Aşık, TFF-Ülker Futbol Köyleri’nin elçisi oldu

Yıldız Holding’in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdiği “Çocuklar İçin Futbol” projesinin elçisi U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık oldu. Proje performansı ile Türkiye’yi, 5 yıldız alarak Grassroots (Herkes İçin Futbol) projesinde UEFA’nın en hızlı gelişen ülkelerinden biri yaptı.

Yıldız Holding’in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdiği “Çocuklar İçin Futbol” projesinin elçisi U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık oldu. Proje performansı ile Türkiye’yi, 5 yıldız alarak Grassroots (Herkes İçin Futbol) projesinde UEFA’nın en hızlı gelişen ülkelerinden biri yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Ülker işbirliği ile yürütülen Çocuklar İçin Futbol projesi kapsamındaki Futbol Köyleri, sekizinci kez kapılarını açtı. Bu yıl; 2 etap halinde, 8 şehirde (Isparta, Erzurum, Nevşehir, Sakarya, Sinop, İzmir, Elazığ, Balıkesir) düzenlenen, 3 kız ve 7 erkek olmak üzere toplam 10 Futbol Köyü’nde 400 oyuncu ağırlanıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetenekli çocukları sportif ve sosyal amaçlar çerçevesinde futbol platformunda birleştirerek sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlamayı hedefleyen TFF - Ülker Futbol Köyleri, minik futbolcuları geleceğe hazırlıyor. Yıldız ve genç milli takımlara başarılı oyuncular yetiştiren U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık da, bu yıldan itibaren Futbol Köyleri’nin elçiliğini yaparak önemli bir sorumluluk üstlendi.

“Bu köylere genç milli takımların yetenek havuzu olarak bakıyoruz” diyen Aşık, “Almanya, Danimarka gibi ülkelerde çok başarılı örneklerini gördüğümüz proje, Türkiye’de de her yıl biraz daha gelişiyor. Sadece Futbol Köyleri’nden 80 gencin milli takımlara seçilmesi bu projenin ne kadar doğru kurgulandığının işareti” şeklinde konuştu.

Emre Aşık’ın önderliğinde, 12 yaş grubu çocuklara özgü içeriklerle verilen futbol eğitimlerinin yanı sıra futbol köylerinde kaleci ve futsal eğitimleri de sporculara sunuluyor. Oyun kuralları ve Fair-Play konusunda yapılan interaktif eğitimler de, Futbol Köyleri’nin vazgeçilmez programı içerisinde yer alıyor.

Beslenme eğitimleri Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı’nın yürüttüğü “Yemekte Denge” programının deneyimli öğretmenleri tarafından veriliyor.or. Çevre eğitimleri ise İl Çevre Müdürlükleri ve Deniz Temiz Derneği TURMEPA’dan destek alınıyor.

Satranç eğitimleri Türkiye Satranç Federasyonu uzmanlarıyla, yaratıcı drama eğitimleri ise Milli Eğitim Bakanlığı lisanslı Ekol Drama tarafından veriliyor. Ayrıca geçen yıl Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile başlatılan Futbol Köyü abi ve ablaları projesi de çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor.

TOG gönüllüsü gençler köylerde 10 gün boyunca çocuklarla yakından ilgileniyor, onların kampa kısa sürede uyum sağlamasına yardımcı oluyor.

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU