HABERLER

Fenerbahçe Ülker efsane olmak için yola çıktı

Turkish Airlines Euroleague’de tarihi bir başarıya imza atarak Final Four’a yükselen Fenerbahçe Ülker, Ülker Sports Arena’da düzenlenen törenle Madrid’e uğurlandı. Fenerbahçe Kulübü ve Yıldız Holding yetkililerinin katıldığı törene “Güle güle gidin, efsane olun gelin” sloganı damgasını vurdu.

Turkish Airlines Euroleague’de tarihi bir başarıya imza atarak Final Four’a yükselen Fenerbahçe Ülker, Ülker Sports Arena’da düzenlenen törenle Madrid’e uğurlandı. Fenerbahçe Kulübü ve Yıldız Holding yetkililerinin katıldığı törene “Güle güle gidin, efsane olun gelin” sloganı damgasını vurdu.

Turkish Airlines Euroleague’de çok başarılı bir sezon geçiren, oynadığı 27 maçta 22 galibiyet elde eden Fenerbahçe Ülker, İspanya’nın Madrid kentinde 15-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Final Four için yola çıktı.

Bu sezon, aralarında Maccabi Tel Aviv, Barselona, CSKA Moskova, Olimpiakos ve Panathinaikos gibi güçlü rakiplerini de mağlup eden Fenerbahçe Ülker, aynı başarıyı Madrid’de de tekrarlamak istiyor.

Fenerbahçe Ülker takımı ve teknik kadronun, Türkiye basketbol tarihinde bir ilke imza atmak hedefiyle çıktığı zorlu yolculuğunun öncesinde Ülker Sports Arena’da bir tören düzenlendi. Ülker’in ev sahipliğinde düzenlenen uğurlama törenine; Yıldız Holding - Gıda - Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü ve Fenerbahçe Kulübü yöneticileri katıldı.

Yaptığı konuşmada Fenerbahçe Ülker’e başarılar dileyen Yıldız Holding - Gıda - Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti:

“Ülker’in sporla olan birlikteliğinin başlangıcı basketbolla oldu. 1975 yılından bugüne markamız basketbolda yüksek bilinirliğe ve köklü bir geleneğe sahip. Ülker uzun yıllar basketbolda kendi takımı ile mücadele etti, yıllarca ülke basketboluna sporcular yetiştirdi, spora ve sporcuya destek oldu.

Fenerbahçe Ülker ile 2006 yılında başlayan iş birliğimiz boyunca da; 5 Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanıldı. 9 sezon boyunca Euroleague’de de başarıyla mücadele eden Fenerbahçe Ülker, tarihinde ilk kez Final Four’a yükselme başarısını da gösterdi. Sizleri yürekten tebrik ediyorum.

Bu yıl gösterilen performansın kamuoyunda basketbola gösterilen ilgiyi artırdığına, yeni nesillerin basketbola olan ilgisinin yükselmesini de sağlayacağına inanıyoruz.” 

Fenerbahçe Ülker takımının kaptanı Emir Preldzic ise “Geçirdiğimiz bu tarihi sezonun bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Fenerbahçe Ülker olarak bugüne dek çok iyi bir performans gösterdik. Şimdi ben ve takım arkadaşlarım, daha büyük bir başarıyı elde edebilmek için Madrid’e gidiyoruz. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından; Final Four hatırası olarak kaide üzerine yerleştirilmiş basketbol topunu imzalayan sarı lacivertliler, Euroleague’de bu sezon attıkları toplam sayıyı temsil eden 2.209 adet Ülker Metro çikolatası ile dolu büyük paketi teslim aldı ve enerji depoladı. Törenin sonunda bir itfaiye aracı, takım otobüsünün arkasından su sıkarak Fenerbahçe Ülker’i havaalanına Türk usulü uğurladı ve ilginç anların yaşanmasına sebep oldu.

Ülker’den Efsane Uğurlama!

Ülker, tarihi bir başarıya imza atan Fenerbahçe Ülker basketbol takımını Türk geleneklerine uygun bir iletişim kampanyasıyla Madrid’e yolcu etti.

Kampanyayı Fenerbahçeli futbolcular başlattı. “Güle güle gidin, efsane olun gelin” sloganını kullanarak, Fenerbahçe Ülker’i suyla uğurlayan futbolcular, sosyal medyada büyük ses getirdi. Onlara Fenerbahçe taraftarı birçok ünlü isim katıldı.

16.000 kişiye ulaşan bu uğurlama hareketi, Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından destek bularak “trend topic” oldu. Ayrıca Fenerbahçe Ülker için yapılan destek ve motivasyon videoları taraftarlarca sosyal medyada sıkça paylaşıldı. Londra Hyde Park’tan, New York High Line’a, Vatikan’dan, Amerika’ya kadar dünyanın birçok yerinden çektikleri videolarla taraftarlar, takımlarına başarı dileklerini iletti.

Başarıda Ülker Sports Arena ve taraftar desteği faktörü…

Fenerbahçe Ülker, maçlarını oynadığı ve sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en modern salonlarından biri olarak kabul edilen Ülker Sports Arena’da bu sezon başında 5.000’in üzerinde kombine kart satışı yaparak, Türkiye’de bu alanda bir rekora imza attı. Fenerbahçe Ülker, bu sezon Euroleague maçlarını ortalama 11.245 kişiye oynadı ve bu alanda da tüm Avrupa genelinde ilk üç sırada yer aldı.  

Fenerbahçe Ülker, Ülker Sports Arena’da bugüne kadar üç NBA takımını ağırladı. 2012 yılında, 17 NBA şampiyonluğu bulunan Boston Celtics’i 97-91 yenerek, Türkiye’den bir NBA takımını mağlup eden ilk takım oldu. Fenerbahçe Ülker, 2013 yılında Oklahoma City Thunders’ı, 2014 yılında da San Antonio Spurs’ü misafir etti. Euroleague’de bir kez 8’li final oynamayı başaran Fenerbahçe Ülker, 6 kez de Son 16’ya yükseldi.

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU