HABERLER

Futbol Engel Tanımıyor

Hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesi futbola yönlendirmeyi hedefleyen Futbol Geliştirme Merkezi tarafından ülkemizde yaşayan engellileri de futbol ile tanıştırmak için Engelli Şenlikleri düzenleniyor. Türkiye’nin 14 ilinde iki ay boyunca sürecek etkinlikler ile işitme, görme, zihinsel ve bedensel engelli vatandaşların sportif faaliyetler içerisinde daha fazla yer alması amaçlanıyor.

UEFA tarafından belirtilen kriterlere sahip ülkeler tarafından yürütülen bir program olan Herkesiçinfutbol’un (Grassroots) uygulandığı ülkelerde de federasyonlar kendi içlerinde engelli sporculara yönelik aktiviteler düzenleniyor. Türkiye’de de “Herkes için Futbol” kapsamında herhangi bir ayrım gözetilmeden toplumun tüm kesimlerinde futbola ilgi uyandıracak projeler üretiliyor.

Bu proje kapsamında engelli futbolu geliştirme yönetmenliği çerçevesinde 2008-2009 sezonu içinde engelli genç ve çocukları futbol topu ile buluşturmak için şenlikler düzenleniyor. 11 Ekim tarihinde başlayan şenlikler, 3 Aralık Engelliler Günü’nde Adana’da yapılacak bir organizasyonla sona erecek.

Proje içeriğini oluşturarak proje hazırlığı ve uygulama sürecine önderlik eden eski milli basketbolcu ve Herkesiçinfutbol Müdürü Zeynepgül Ene, “Engelli Şenlikleri, zihinsel ve işitsel engellilerin yanı sıra bedensel engelli (ampute) vatandaşlarımızın da futbol oynayabileceğini ve bu dallarda başarılı olabileceğini göstermeyi hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımıza gündelik hayata adapte olmalarında sporun ne kadar faydalı bir araç olduğunu göstermek istiyoruz. Engelli çocuk ve gençler futbol oynayarak daha sağlıklı, psikolojik olarak daha mutlu ve kendine güvenen kişiler olacaklar. Saha dışında bile olsalar verdikleri destek, onların daha sosyal ve mutlu olmalarını sağlayacak” diyor.

Amaç topla ilk kez buluşturmak
Türkiye’de engelli sporcular katıldıkları futbol kulüpleri olsa da, bu şenlikte hedef daha önce ayağına top değmemiş insanların futbolla tanışmasını sağlamak. Engellilerin, futbolu hayatlarına renk katacak bir spor olarak görmeleri için düzenlenen Engelli Şenlikleri; İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Bursa’nın da aralarında bulunduğu 14 ilde gerçekleştiriliyor.

Ülker, Türkiye Futbol Federasyonu Engelli Şenlikleri’nin tek ve ana sponsoru. Zeynepgül Ene, Ülker’in federasyon tarafından hayata geçirilen tüm projelere destek verdiğini de belirtiyor. Şenlikler için 300 bin YTL civarında bir bütçe ayrılmış. Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi yürüttüğü projelerde pek çok kurum ve kuruluşla çalışıyor. Projeye, Türkiye Futbol Federasyonu bölge müdürlüklerinin yanı sıra şenliklerin gerçekleştirildiği yerel idareler, devlet kurumları, İl Gençlik ve Spor Geliştirme Müdürlükleri, engelli dernekleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar ve bazı üniversiteler.
    • Ülker’den A Millilere “Memleket İçin Söyle” sürprizi

      Ülker, resmi sponsoru olduğu A Milli Futbol Takımı’na desteğini bu kez de tüm Türkiye’yle birlikte veriyor. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker Bisküvi 550 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, yurtdışına 550 milyon ABD doları değerinde tahvil ihraç etti....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, 2024 yılı ilk çeyrek finansallarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2024 yılının ilk çeyreğini 19,6 milyar TL ciro ile bitirdi. Ülker’in Türkiye ve yurt dışı operasyonları büyümeye devam etti. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, ‘memleketini kalbinde taşıyanları’ Euro 2024 coşkusunda buluşturuyor

      Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği Avrupa Futbol Şampiyonası’na geri sayım sürerken, A Milli Futbol Takımımızın resmi sponsoru Ülker, duygu dolu bir reklam filmine imza attı. Reklam filminde “Memleketin yeri, kalbimizin içi" sloganı ile Ülker, Türkiye aşkını her nerede olursa olsun kalbinde taşıyanlara sesleniyor. ...

      DEVAMINI OKU