HABERLER

Futbol Engel Tanımıyor

Hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesi futbola yönlendirmeyi hedefleyen Futbol Geliştirme Merkezi tarafından ülkemizde yaşayan engellileri de futbol ile tanıştırmak için Engelli Şenlikleri düzenleniyor. Türkiye’nin 14 ilinde iki ay boyunca sürecek etkinlikler ile işitme, görme, zihinsel ve bedensel engelli vatandaşların sportif faaliyetler içerisinde daha fazla yer alması amaçlanıyor.

UEFA tarafından belirtilen kriterlere sahip ülkeler tarafından yürütülen bir program olan Herkesiçinfutbol’un (Grassroots) uygulandığı ülkelerde de federasyonlar kendi içlerinde engelli sporculara yönelik aktiviteler düzenleniyor. Türkiye’de de “Herkes için Futbol” kapsamında herhangi bir ayrım gözetilmeden toplumun tüm kesimlerinde futbola ilgi uyandıracak projeler üretiliyor.

Bu proje kapsamında engelli futbolu geliştirme yönetmenliği çerçevesinde 2008-2009 sezonu içinde engelli genç ve çocukları futbol topu ile buluşturmak için şenlikler düzenleniyor. 11 Ekim tarihinde başlayan şenlikler, 3 Aralık Engelliler Günü’nde Adana’da yapılacak bir organizasyonla sona erecek.

Proje içeriğini oluşturarak proje hazırlığı ve uygulama sürecine önderlik eden eski milli basketbolcu ve Herkesiçinfutbol Müdürü Zeynepgül Ene, “Engelli Şenlikleri, zihinsel ve işitsel engellilerin yanı sıra bedensel engelli (ampute) vatandaşlarımızın da futbol oynayabileceğini ve bu dallarda başarılı olabileceğini göstermeyi hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımıza gündelik hayata adapte olmalarında sporun ne kadar faydalı bir araç olduğunu göstermek istiyoruz. Engelli çocuk ve gençler futbol oynayarak daha sağlıklı, psikolojik olarak daha mutlu ve kendine güvenen kişiler olacaklar. Saha dışında bile olsalar verdikleri destek, onların daha sosyal ve mutlu olmalarını sağlayacak” diyor.

Amaç topla ilk kez buluşturmak
Türkiye’de engelli sporcular katıldıkları futbol kulüpleri olsa da, bu şenlikte hedef daha önce ayağına top değmemiş insanların futbolla tanışmasını sağlamak. Engellilerin, futbolu hayatlarına renk katacak bir spor olarak görmeleri için düzenlenen Engelli Şenlikleri; İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Bursa’nın da aralarında bulunduğu 14 ilde gerçekleştiriliyor.

Ülker, Türkiye Futbol Federasyonu Engelli Şenlikleri’nin tek ve ana sponsoru. Zeynepgül Ene, Ülker’in federasyon tarafından hayata geçirilen tüm projelere destek verdiğini de belirtiyor. Şenlikler için 300 bin YTL civarında bir bütçe ayrılmış. Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi yürüttüğü projelerde pek çok kurum ve kuruluşla çalışıyor. Projeye, Türkiye Futbol Federasyonu bölge müdürlüklerinin yanı sıra şenliklerin gerçekleştirildiği yerel idareler, devlet kurumları, İl Gençlik ve Spor Geliştirme Müdürlükleri, engelli dernekleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar ve bazı üniversiteler.
    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU