HABERLER

Futbol ve Basketbolun Minik Kalpleri Ankara’da Atacak

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 2.000 minik Ülker’in spor şenliklerinde coşacak

Ülker Şirketler Topluluğu’nun desteklediği “Minikler Futbol ve Basketbol Şenlikleri” Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya akın eden küçük sporcuları coşturacak. 24 Haziran – 1 Temmuz 2007 tarihleri arasında düzenlenecek olan şenliklere, 80 ilden 132 takım katılacak.

Sağlıklı, neşeli ve paylaşımcı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla Türk sporunun gelişiminde öncü ve özendirici çalışmalara imza atan Ülker Şirketler Topluluğu’nun “Minikler Futbol ve Basketbol” şenlikleri başlıyor.

24 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan şenliklerde Türkiye’nin dört bir yanından gelen 8 – 12 yaşları arasındaki 2 bine yakın küçük sporcu, yeni arkadaşlıklar ve yeni dostluklar kazanmanın yanı sıra, ekip olmayı ve paylaşmayı öğrenerek fair play’e de ilk adımı atmış olacak.

Futbolda 39 ilden 64 takım top koşturacak
24 Haziran’da Ankara’da başlayacak olan “Ülker Miniminikler Futbol Şenliği” Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), çocukların futbola olan ilgisini izleyici düzeyinden ileri taşıyarak onları birer sporcu adayı yapacak ve dostça rekabeti öğrenmelerine ortam hazırlayacak “Grassroots” projeleri kapsamında düzenleniyor.

1 Temmuz’a kadar devam edecek şenlik öncesinde bu yıl ilk defa, 39 ilde 825 takımın katılımıyla müsabakalar oynandı. Dereceye giren 64 takımdan 1.200 minik sporcu şenlikte top koşturma hakkı kazandı. 25 Haziran 2007 tarihinde başlayacak 1. Kademe müsabakalarında takımlar, 4'er takımlı 16 grupta 3 gün süresince tek devreli lig usulüne göre grup müsabakalarını oynayacak.

28 Haziran 2007 tarihinde grup birincisi olan 16 takımın 2. Kademe müsabakaları, 29 Haziran 2007'de çeyrek final müsabakaları, 30 Haziran 2007'de yarı final müsabakaları, 1 Temmuz 2007 tarihinde ise final müsabakaları oynanacak.

Minik basketçiler 27 Haziran’da potaya çıkıyor
27 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında yine Ankara’da yapılacak “Ülker 5. Basketbol Minikler Şenliği” ise, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile organize ediliyor. “Ülker Minikler Basketbol Şenliği”ne 41 ilden 50’si erkek, 18’i kız olmak üzere toplam 68 takım katılacak.

ODTÜ, TED Koleji, Çankaya Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Basket Kulübü olmak üzere beş ayrı salonda oynanacak maçların kura çekimleri 26 Haziran 2007 tarihinde yapılacak. Toplam 700 öğrencinin katıldığı şenlik sonrasında tüm oyunculara madalya ve katılım belgesi verilecek.

Ülker’in spora ayırdığı kaynak 38 milyon doları buldu
Geçtiğimiz günlerde TFF ile imzaladığı sponsorluk sözleşmesi gereği 5 yıl süreyle milli futbol takımları ana sponsoru olan Ülker Şirketler Topluluğu, çocuklarla ve gençlerle iç içe olan bir kurum olarak, sadece üst düzey futbola değil, altyapıya da destek vermeyi hedefliyor.

Sponsorluk gereği, futbolun fair play ruhunu canlı tutmak amacıyla UEFA’nın da büyük önem verdiği Grassroots Projeleri kapsamında TFF tarafından yürütülecek tüm etkinlikler, Ülker Şirketler Topluluğu tarafından desteklenecek.
 
1944 yılında kurulan Ülker Şirketler Topluluğu, 1975 yılında Ülkerspor’u hayata geçirerek uzun yıllar gençlere spor yapma olanağı sağladı. Türkiye’de spora en büyük desteği veren markaların başında gelen Ülker Şirketler Topluluğu, bu alana birikimlerini, değerlerini ve tecrübelerini aktarıyor.

Futbolda, Süper Lig’de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor, Lig A, Lig B ve 3. Ligler’de toplam 21 takıma kaynak aktaran Ülker Şirketler Topluluğu, basketbolda da Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka’yı destekleyerek basketbolun gelişimine katkıda bulunuyor. Ülker basketbolda, genç ve yetenekli oyuncuların yer aldığı Alpella takımıyla da varlığını sürdürüyor.

Ülker Şirketler Topluluğu, son olarak futbol milli takımlar sponsorluğu ile spora aktardığı kaynağı yıllık 38 milyon dolara çıkardı.
    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU