HABERLER

McCormick ve Yıldız Holding, Perakende Baharat Pazarında Ortaklık Kurmak Üzere Anlaşma İmzaladı

Baharatlar konusunda dünya lideri olan McCormick şirketi ile, Türkiye’de hızlı tüketim sektörünün lider kuruluşu Yıldız Holding, yüzde 50-50 ortaklıkla yeni bir şirket kurmak üzere anlaşma imzaladı.

McCormick ve Yıldız Holding’in yaptığı ortaklık anlaşması kapsamında kurulacak yeni şirket Türkiye’de perakende baharatlar alanında faaliyet gösterecektir. Şirketin vizyonu üretim, pazarlama, satış ve ihracat faaliyetleriyle sektöründe lider oyuncu olmaktır.

Yeni şirketin kurulumu Rekabet Kurumu’nun onayının ardından gerçekleştirilecektir.

Ortaklıkla ilgili olarak konuşan McCormick’in Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika Bölgesi’nden Sorumlu Başkanı Malcolm Swift, “Yıldız Holding ile yapacağımız bu ortaklık baharat pazarı açısından büyük bir potansiyel sunan ve hızla gelişen Türkiye pazarında önemli bir oyuncu olma fırsatının yanı sıra, Avrupa pazarı için belirlediğimiz büyüme stratejisine de katkıda bulunuyor. Mc Cormick’in baharatlar ve çeşnilik ürünler alanında inovasyon, üretim ve pazarlama tecrübesi ile Yıldız Holding’in  bilinirliği yüksek markaları, dağıtım ağı gücü ve tecrübesi bir araya geldiğinde Türk baharat piyasasında lider bir şirket yapılandırmamız mümkün olacaktır” dedi.

Konusunda lider kuruluşlarla global ortaklıklar kurma stratejilerine değinen Yıldız Holding İş Geliştirme ve Ar-Ge Grubu Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen ise “Bu ortaklık anlaşmasını açıklamaktan ve Türkiye’de McCormick ile güçlerimizi birleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Şirketlerimiz arasında kuvvetli ve stratejik bir uyum var. Bu uyumun hem yeni kurulacak şirketimiz hem de müşterilerimiz açısından önemli fırsatlar oluşturacağına inanıyoruz” dedi.

Yeni ortaklar, hem McCormick’in hem de Yıldız Holding’in gelişen dünya trendleri ve standartları açısından öncü rolüne değinerek yeni kurulacak şirketin büyüme potansiyeline çok güvendiklerini vurguladılar.

McCormick Hakkında
McCormick baharat ve çeşnilik ürünlerin ve aromaların üretimi, pazarlaması ve dağıtımında; hem perakende hem de gıda endüstrisi ve hazır yemek şirketlerine satışı konularında dünya lideridir. 1996’dan bu yana Kütaş Ltd ile %50 ortaklığı bulunan McCormick bu ortaklık kapsamında gıda endüstrisi ve yemek servisleri için çeşitli çeşnilik ürünler üretmektedir. Yıldız Holding ile yapılan ortaklık McCormick’in Türkiye pazarına olan taahüdünün ve bağlılığının bir göstergesidir.
www.mccormickcorporation.com

Yıldız Holding hakkında
Türkiye’nin hızlı tüketim alanında öncü grubu Yıldız Holding, faaliyetlerine 1944 yılında Ülker markasıyla bisküvi üreterek başladı. Yıldız Holding bugün 65 üretim ve pazarlama şirketiyle bisküviden çikolataya, gazlı içeceklerden süt ve sütlü ürünlere, bebek mamasından kişisel bakım ürünlerine ve ambalaja kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Bu büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük hammadde alıcısı konumunda bulunan Yıldız Holding, doğrudan 100 bin, dolaylı olarak ise 500 bin kişinin geçimine katkıda bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışında toplam 53 fabrikada üretim yapan Yıldız Holding şirketleri, sadece ülkesinde değil, bölgesinde de öncü kimliğini koruyor.
www.ulker.com.tr

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU