HABERLER

Metro’nun enerjisi motosikleti Metrosiklet yaptı

Ülker Metro, İTÜ Enerji Enstitüsü işbirliği ile yine dünyada bir ilke imza attı ve Metro’nun enerjisi ile çalışan motosiklet üretti. Metro’nun yeni reklam filminde bu özel motosiklet başrolü oynuyor.

“Enerji Geliyorum Demez” sloganı ile tüketicilerine seslenen Ülker Metro, dünyada bir ilke daha imza attı ve bu kez bir motosiklete enerji verdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü işbirliği ile hayata geçirilen Metro Enerji Testi 2 projesinde Metro enerjisi ile çalışan bir motosiklet üretildi.

Metro, 2011 yılındaki reklam kampanyasında, dünyada bir ilki gerçekleştirerek reklam filmini, Metro yiyen bisikletçilerin ürettiği elektrik enerjisi ile çekmişti. Proje, İTÜ Enerji Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilmişti. Metro Enerji Testi 1’in ardından enerji konusundaki iddiasını daha ileri taşımak isteyen marka yöneticileri, İTÜ Enerji Enstitüsü ve reklam ajansları Alametifarika ile Metro enerjisi ile çalışan motosikleti üretme kararı aldı.

Yüzde 25 büyüme hedefleniyor

Ülker Çikolata Pazarlama Direktörü Zekeriya Cengiz Acar, Metro’nun kendi kategorisinde ciroda yüzde 9 pazar payı ile üçüncü olduğunu belirterek, enerjiyi sahiplenen ve dünyada ilk olacak reklamlara devam ettiklerini belirtiyor: “Metro Türkiye çapında 180 bin noktada tüketici ile buluşuyor. Bir günde yaklaşık 438 bin, bir saatte 18 bin 250 adet Metro tüketiliyor. Genç kitleye seslenen dinamik ve enerjik markamız için farklı ve orijinal reklam filmleri yapmaya devam ediyoruz. Bu yılki reklam filmimizde Metro’nun enerjisi ile çalışan Metrosiklet’i ürettik ve Metrosiklet’e reklam filmimizde başrolü verdik. Metro Enerji Testi 1 filmi ile geçen yıl satışlarımızı % 55 artırmıştık. Bu devam filmimiz ile geçen yılki büyümenin üzerine bu yıl % 25 büyüme hedefliyoruz.”

Metro ile çalışan motosikletin yapımında İTÜ Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Altuğ Şişman önderliğinde 10 bilim adamı 6 ay boyunca çalıştı. Prof. Dr. Altuğ Şişman, motosikletin çalışma prensibini şöyle açıklıyor: “Metro’daki şeker ve yağ molekülleri, piroliz reaksiyonu yardımıyla özel bir motosiklet tarafından kullanılabilecek daha küçük hidrokarbon moleküllerine parçalanarak yine özel bir kompresör yardımı ile yüksek basınçlı tüplere dolduruluyor. Tüplerin içindeki bu gazın enerjisi, bu gazla çalışacak şekilde modifiye edilmiş motosiklet tarafından mekanik enerjiye dönüştürülüyor.”

Bu motosikletin sadece Metro enerjisi ile çalışacak şekilde tasarlandığını belirten Prof. Dr. Şişman, motosikletin teknik özellikleri ile ilgili şu bilgileri veriyor: “Motosiklet, 24 adet Metro ile 1 km yol gidiyor, 5 saniyede 100 km/saat hıza erişiyor. 1 kg Metro kendi ağırlığının 320 katı ağırlığındaki motosikleti 1 km götürebiliyor. Motosiklet, yaklaşık olarak saatte 120 km hıza ulaşabiliyor.”

Metro enerjisiyle çalışacak Metrosiklet, Türkiye’de sadece 2 adet bulunan güçlü bir yarış motosikletinden modifiye edilerek üretildi. Tasarım ve üretim işini elektronik mekanikçi Ersoy Akkartal ve endüstriyel tasarımcı Harun Ahmet Aksoy gerçekleştirdi.

Dünyaca ünlü yönetmen Eric Coignoux ile çalışıldı

Metro motosikletinin başrolü oynadığı reklam filminin yönetmenliğini Eric Coignoux yaptı. Türkiye’de ilk kez reklam filmi çeken Coignoux, aksiyon sahneleri konusundaki deneyimi sebebiyle tercih edildi. Filmin post prodüksiyonu Paris’te Mass şirketinde gerçekleştirildi.

Filmin aksiyon sahnelerinde Şakir Şenkalaycı rol aldı. Motosiklet sporuyla ilgili başarıları ve şampiyonlukları olan Şenkalaycı’nın tüm güvenlik tedbirleri alınarak yaptığı hareketler filmi daha da etkili kıldı. Filmde çekimler boyunca 60 kişilik figüran ekibi yer aldı.

Reklam filminin ilk gösterimi 13 Ekim 2012 Cumartesi akşamı binlerce Metro tüketicisinin katıldığı muhteşem bir gösteri öncesinde yapıldı. İzleyenlere önce reklam filmi ve kamera arkası filmi izletildi, Metro motosikleti ile kısa bir gösteri yapıldı. Ardından kendisi de motosiklet tutkunu olan DJ Ozan Çolakoğlu en popüler müzikleriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Heyecan, ABD’li motokros akrobasi ekibi Moto Heroes’un gösterisi ile devam etti. Ülker Sports Arena’daki gösteride motosiklet sürücüleri serbest akrobasi hareketleri ile heyecanlı dakikalar yaşattı.

Toplam 17 kişiden oluşan gösteri ekibi, daha önce ABD, Kanada, Meksika, Polonya, Tayvan, Çin, İsrail ve Dubai’de gösteri yaptı.

Metro enerjisi hakkında:
  • Metro enerjisi ile çalışan motosikletle 100 km/saat hıza 5 saniyede ulaşılabilir.
  • 24 adet Metro ile 1 km yol gidilebilir.
  • 1 adet Metro ile 300 Metro boyu mesafe kat edilebilir.
  • 1 kg Metro kendisinin 320 katı ağırlığındaki motosikleti 1 km götürebilir.

Kampanya künyesi:

Reklam:
Metro Enerji Testi 2
Reklamveren: Ülker Metro
Reklamveren Temsilcisi: Zekeriya Cengiz Acar, Aslı Özen Turhan, Berat Çağlar Karagöz, Alper Tunga İnce
Reklam Ajansı: Alametifarika
Yaratıcı Ekip: Emrah Karpuzcu, Kenan Ünsal, Zeynep Ordu, Ozan Özüm Özbey, Erkul Yazgan, Seden Padır, Taner Ardalı, Özgür Öztürk, Odisseas Sevsevme, Berkay Tahmaz, Çağrı Ark, Sertuğ Alptekin.
Sanat Yönetmeni: Tunç Ergüden
Medya Ajansı: Mediavest
Medya Planlamacı: Zeynep Arda Çolak, Zeynep Yuvanç Uslu, Lale Dal
Yönetmen: Eric Coignoux
Prodüksiyon Şirketi: Dinamo - İstanbul ve Mass - Paris
Müzik: Jingle House
Kullanılan Mecralar: TV, İnternet, Sinema, Açıkhava, Yazılı Basın

İTÜ ENERJİ ENSTİTÜSÜ HAKKINDA:

Enerji Enstitüsü; enerji ve ilgili alanlarda öncü nitelikte bilimsel araştırmalar yapmak, kaliteli bir eğitim-öğretim vererek üst düzey akademik formasyona sahip insanlar yetiştirmek ve ilgili konularda düşünce ve öneriler üreterek yol gösterici olmak amacını taşımaktadır.

Ulusal ve uluslararası enerji şirketlerinden oluşan sektörel danışma kurulunun da bulunduğu İTÜ Enerji Enstitüsü’nde, endüstrinin kurduğu çok sayıda laboratuvarlar bulunmaktadır. Enstitü, bilginin teknolojiye ve ekonomiye dönüştürüldüğü uluslararası bir araştırma kurumu olmak amacıyla ulusal ve uluslararası endüstri ile yakın bir işbirliği içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu çerçevede çok sayıda endüstri destekli araştırma projesi yürütülmekte ve bu projelerde yine çok sayıda lisansüstü öğrenci maaşlı olarak görev almaktadır. Türkiye’nin ilk tematik Enerji Teknokenti’nin de fikir ve ev sahipliğini üstlenmektedir.


    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU