HABERLER

Murat Ülker geleceğin futbolcularıyla buluştu

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Ülker’in desteği ile bu yıl Sinop, Gümüşhane, Bolu ve Karabük Ovacık olmak üzere 4 ilde, hayata geçirilen TFF-Ülker Futbol Köyleri, 400 çocuğu ağırladı. Ülker’in TFF ile birlikte gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri olan Futbol Köyleri’nin Bolu kampını, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi M. Cüneyt Tanman ile Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Genel Direktörlüğü’nün, Ülker’in sponsorluğunda gerçekleştirdiği HERKESiçinFUTBOL programı kapsamındaki Futbol Köyleri projesi, yetenekli minik futbolcuları geleceğe hazırlıyor. 2007’den bugüne toplam 5 milyon dolar yatırım yapılan ve 220.000’i aşkın çocuğa ulaşan HERKESiçinFUTBOL (HİF) programı projeleri içinde yer alan Futbol Köyleri’nin bir ayağı olan Bolu Kız Köyü, yetenekli futbolcuların yanı sıra önemli konukları da ağırladı.

Projeye destek vermek amacıyla, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi M. Cüneyt Tanman ve Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal çocukların misafiri oldu.

Murat Ülker: “Sporu ve çocuklara yönelik projeleri önemsiyoruz”

Köydeki çocukların eğlenmesi için düzenlenen “Ülker – Mutlu Bir An” saatinde konuşma yapan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, şunları söyledi: “Bu tatil günlerinde zamanınızı, enerjinizi spora ayırdığınız için hepinizi tebrik ederim. Kışın da okulda aynı şekilde spora devam etmeli, sporu bir yaşam tarzı haline getirmelisiniz. Futbol benim de en çok sevdiğim sporlardan biri, sizin yaşlarınızdayken, bizim futbol ya da başka bir spor yapma konusunda çok imkanlarımız yoktu. Çok fazla tesis bulunmuyordu. Sokakta ya da boş arsalarda futbol oynamak da keyifliydi ama sizin tesislerinizi , imkanlarınızı görünce doğrusu çok özendim. Çok da memnun oldum. Bu arada hepinizi çok yetenekli buldum. Burada yaptığınız sporun, döktüğünüz terin gelelecekteki hayatınıza çok büyük faydası olacağına inanıyorum. Gelecekte hayata atıldığınız zaman, burada öğrendiğiniz her bilgi çok işinize yarayacak. Spor yapmak her zaman sizin bir üstünlüğünüz olarak öne çıkacak.”

Çocuklarla yaptığı sohbetten ve tesisteki eğitim programından çok etkilendiğini belirten Murat Ülker, çocuklara yönelik projelere yatırım yapmayı çok önemsediklerini belirterek ziyaret sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Yıllardır futbol ve basketbolla sporun içinde yer alıyoruz, farklı projelerle de Türk sporunun geleceği olan çocuklara doğru mesajlarla ve çok yönlü eğitimlerle ulaşmaya çalışıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu ile bir araya gelerek, iyi sporseverler yetiştirmeye çabalıyoruz. 5 yıldır destek verdiğimiz HERKESiçinFUTBOL programıyla bugüne kadar 220.000’i aşkın çocuğa ulaştık. Altyapıya ve en önemlisi hareket eden, sporu seven nesiller yetişmesine büyük önem veriyoruz.

Murat Ülker: “Çocuklarımızın; fair play’i küçük yaşta öğrenmelerine, dengeli beslenme, satranç, drama gibi saha içinde ve dışında hayat boyu yararlanacakları eğitimler almalarına, sosyalleşmelerine, aktif yaşam ve dengeli beslenme anlayışı ile tanışmalarına olanak sağlayan bu proje ile ülkemizdeki potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesini ve yetenek havuzunun genişletilmesini sağlıyoruz. Bu köylerden çıkan çocukların milli takım alt yapısına gitmesinden de özel bir gurur duyuyoruz. Bu yıl üst düzey yöneticilerimiz Sinop, Gümüşhane, Karabük’teki diğer köylere de giderek çocuklarımızla bir araya geldi, projenin daha da geliştirilmesi için gözlemlerde bulundu” dedi.

TFF-Ülker futbol köylerindeki uzmanlar tarafından düzenlenen eğitim programıyla minik sporcular, futbol yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra; futbolun özünde yer alan kardeşlik, centilmenlik ve dayanışma ruhunu keşfediyor, eğitmenler eşliğinde maç izleme ve sinema saati gibi eğlenceli etkinliklere katılıyor.

Lutfi Arıboğan “Futbolun geleceğini şekillendiriyoruz”

TFF-Ülker Futbol Köyleri gibi çocuk futbolu projeleri ile geleceğin futbolunu şekillendirdiklerini belirten TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, “Sadece profesyonel futbola değil, grassroots ve futbolun diğer alt markalarına da büyük bütçe ayırıyoruz. 3 yılda 225 binden 500 bine çıkardığımız lisanslı futbolcu sayısını 1 milyona çıkartmayı hedefliyoruz. Ana sponsorlarımız, milli takımı desteklemenin yanı sıra futbolun gelişimi için kurduğumuz organizasyonlara, liglere de kaynak ayırıyor. Ülker’le 2007 yılından beri çocuk futbolunda çok güzel ve özel projelere imza attık. Birlikte geleceğin futbolunu şekillendiriyoruz.” dedi

Arıboğan sözlerine “HERKESiçinFUTBOL programı kapsamında çocuklara yönelik düzenlediğimiz faaliyetler büyük önem taşıyor. Yıl boyunca devam eden futbol merkezlerimizle birlikte TFF-Ülker Futbol Köyü gibi dönemsel projelerle öncelikli hedefimiz bilinçli sporseverler yetiştirmek. 5. yılına giren Futbol Köyleri projesinde çocukların kişisel gelişimine yönelik verilen eğitimler en az futbol eğitimi kadar önem taşıyor. Farklı yerlerden gelen çocuklar burada hem kaynaşıyor hem de kendilerini ifade etmeyi öğreniyorlar. Çocuklarımızla konuştuğunuzda Futbol Köyleri’nde yaşadıkları deneyimin onları nasıl değiştirip geliştirdiğini ve yaşadıkları çoşkuyu görebiliyoruz. Bu da projemizin ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. ” diye devam etti.

Lutfi Arıboğan, “Bu projeden yetişip genç milli takımlara yükselmiş oyuncularımız var, bu da Futbol Köyleri’nin profesyonel futbolcu yetiştirme sürecine de büyük katkısı olduğunu gösteriyor.” diye ekledi.
    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU