HABERLER

Murat Ülker: “Yönetim Kurulları’nda daha çok kadın yönetici olmalı”

“Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin Şirketlerarası Mentorluk Programı”na katılan kadın yöneticiler, Murat Ülker’in ev sahipliğinde bir araya geldi.

Praesta Türkiye tarafından Forbes Türkiye işbirliği ile başlatılan “Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin Şirketlerarası Mentorluk Programı” çerçevesinde programa seçilen 40 kadın yönetici Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Rose Marie Bravo ile özel bir söyleşi çerçevesinde ilk kez bir araya geldi. Yıldız Holding Yönetim Kurlu Başkanı Murat Ülker, “Tüketicilerin yüzde 50’si kadın olduğu için yönetim  kurullarındaki kadın sayısı da artmalı” dedi.

Türk iş dünyası tarafından, işgücü potansiyelinin daha fazlasını kullanmak, yönetim kademelerinde ‘kadın perspektifinden daha fazla yararlanmak’ ve Türkiye’deki şirketlerin karar verici koltuklarındaki kadınların sayısını artırmak üzere başlatılan “Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin - Şirketlerarası Mentorluk Programı” kapsamındaki ilk gelişim toplantısı, Yıldız Holding ev sahipliğinde Rose Marie Bravo ile gerçekleşti.
 
Yıldız Holding ve Datateknik’in sponsorluğunda hayata geçirilen programın gelişim toplantılarının başladığı bu aşamasında yönetim kurulu koltuklarına hazırlanan mentiler dün ilk kez, Yıldız Holding’in Çamlıca’daki Merkez Binası’nda bir araya geldi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Programın mentorlarından Murat Ülker, yaptığı açılış konuşmasında yönetim kurullarında daha fazla kadın görmek istediğini ifade etti ve şunları söyledi. "Tüketicilerimizin en az yüzde 50’si kadın iken yönetim kurullarında temsil edilmemelerini düşünemiyorum. Kadınların empati düzeyleri, bütünsel yaklaşım kabiliyetleri ve sezgileri çok gelişmiş ve bu yetenekleriyle iş dünyasında çok etkili olabilirler. Biz Yıldız Holding bünyesinden dört kadın Genel Müdürümüzü bu programa dahil ettik. İş dünyasının liderleri olan mentorların, yönetim kurullarında sorumluluk almaya hazırlanan kadın yöneticilerimize bilgi birikimleri, tecrübeleri ve vizyonlarını aktarmaları şirketlerimizin gelecek nesillere sağlıklı biçimde ulaşabilmesi için de çok büyük önem taşıyor” dedi ve “Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin - Şirketlerarası Mentorluk Programı”nın hem mentorlar hem de metniler için çok değerli olduğunu dile getirdi.

Rose Marie Bravo: “Yaptığınız işi seviyorsanız, işinizde çok iyi olursunuz
Gelişim toplantılarının ilk konuğu, “Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin - Şirketlerarası Mentorluk Programı” mentorlarından Bravo Rose Marie Bravo deneyimlerini mentilerle paylaştı. Burberry, Saks Fifth Avenue ve Godiva gibi dünyanın en önemli moda markalarıyla perakende şirketlerinde, CEO/Yönetim Kurulu Üyesi gibi çeşitli görevlerde bulunmuş olan Bravo, halen Estee Lauder ve Tifany yönetim kurullarında aktif. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanlığını da aktif olarak sürdüren Bravo, “Eğer yaptığınız işi seviyorsanız, işinizde çok iyi olursunuz. Kadınların ürünlerle ilgili içgüdüleri çok değerli ve bunu değerlendirmek gerekir” dedi. İş yaşamından örnekler veren Bravo, katılımcılara iş yaşamlarında etik değerlerden taviz vermemelerini, kendilerini duygularla değil olgularla ifade etmeleri, fazla duygusallaşmadan ikna edici olmayı öğrenmelerini tavsiye etti.

“Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin - Şirketlerarası Mentorluk Programı” nüfusun yarısını oluşturan kadınların, karar mercilerine ulaşmasının önündeki sistemsel engelleri kaldırmayı amaçlıyor. İlk kez 2004 yılında İngiltere'de başlayan ve dünyaya yayılan bu programda, ülkelerin en önde gelen şirketlerinin yönetim kurulu başkanları, yüksek potansiyelli kadın yöneticilere mentorluk yapıyor.

Türkiye’de ilk kez bu yıl gerçekleştirilen program, kadın profesyonellerin iş dünyasının önde gelen yöneticilerinden oluşan mentorların desteği ile tecrübe kazanmasına katkıda bulunmayı ve zirve yolundaki en büyük engellerden biri olan önyargıların yıkılması için kamuoyunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. “Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin - Şirketlerarası Mentorluk Programı” bu hedefle, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin kurucularını, yönetim kurulu başkanlarını ve liderlerini; eğitimli, başarılı ve yüksek potansiyelli kadın yöneticileriyle bu mentorluk platformunda buluşturuyor.

Program çerçevesinde her mentor eşleştirildiği bir kadın yöneticiye, “yönetim kurulunda görev almanın inceliklerini” öğrenmesi konusunda bir yıl süresince ikişer saatlik 10 toplantı aracılığıyla rehberlik edecek, tecrübe eksikliğini ortadan kaldırmak için deneyimlerini paylaşacak.  Mentor rolünü üstlenen iş liderleri bu proje ile yönetim kurulu üyeliği yolunda, çeşitliliği yüksek bir yetenek havuzunun oluşmasına katkı sağlarken, bilgi, tecrübe ve birikimlerini, iş dünyasında ve toplumda önemli bir dönüşüm yaşanması için kullanacak.

Program için seçilen kadın yöneticiler ise program sayesinde etkisi yüksek iş liderleriyle iletişim ve ilişki kurma fırsatı bulurken, kariyerlerinde yönetim kurulu adaylığı yönünde önemli bir rehberlik alacak. Ayrıca, kurumsal yönetim ilkeleri ile yönetim kurulu üyelerinden beklentilerle ilgili bilgilerini de artıracak ve mentorları kanalıyla yönetim kurulu üyeliğine aday gösterilmelerine katkıda bulunacak iletişim ağlarını genişletmiş olacak.

Bilgi için: www.dahacokkadinicin.com



    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU