HABERLER

Polinas Endüstri Meslek Lisesi Manisa’da eğitime başladı

Polinas’ın katkılarıyla 3.8 milyon dolara malolan Polinas Endüstri Meslek Lisesi eğitim ve öğrenim hayatına başladı. 24 derslikli okulda toplam 960 öğrenci öğrenim görecek. Okul, sanayide kaliteli ara eleman ihtiyacına önemli katkı sağlayacak.

Ülker Grubu, Anadolu Grubu ve Lüksemburglu Agro Proses ortaklığı ile faaliyet gösteren Polinas, mesleki eğitime büyük destek veriyor. Geçen yıl Manisa’da temelleri atılan Polinas Endüstri Meslek Lisesi, 20 Kasım 2006 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Manisa Milletvekili Bülent Arınç tarafından öğrenime açıldı.

Ülker Grubu ve Anadolu Grubu yöneticileri ile birlikte Manisa’daki yerel yönetimlerin de hazır bulunduğu açılış töreninde konuşan Ülker Ambalaj Grubu Murahhas Üyesi Cahit Paksoy, eğitimin Türkiye’nin çözmesi gereken sorunların ilk sırasında yer aldığını vurguladı. Türk sanayinin özellikle ara eleman sıkıntısı çektiğine işaret eden Paksoy, şöyle devam etti:

Meslek liselerine ihtiyaç büyük
“Kaliteli üretim, kaliteli ve konusunda uzman işçiler sayesinde gerçekleşir. Bugün otomotiv, elektrik-elektronik, tekstil gibi pek çok sektörde yetişmiş eleman bulmak, şirketlere genel müdür bulmaktan daha zor hale geldi. Uygun kadrolar olmadığı için üretimi aksayan, hatalı üretim yapan onlarca şirketimizin ihracatları da gümrüklerden geri dönüyor. Oysa Türkiye’nin daha fazla üretmeye, daha kaliteli üretmeye ve dünyaya satmaya ihtiyacı var. Bu nedenle meslek liselerine yatırımı çok önemsiyoruz ve özendiriyoruz” dedi.

3.8 milyon YTL’ye maloldu
Toplam 20.9 bin metrekare alan üzerinde 7 bin metrekare kapalı alana sahip Polinas Endüstri Meslek Lisesi’nin yapımı, şirketin ortaklarından Anadolu Grubu’na Anadolu Eğitim ve sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından gerçekleştirildi. Toplam 3.8 milyon YTL’ye malolan okulda 24 derslik bulunuyor.

Türkiye’de en fazla yetişmiş eleman sıkıntısı çekilen elektrik-elektronik, plastik işlemeciliği ve son yıllarda Türkiye’de önemli bir gelişme kaydeden soğutma-iklimlendirme sanayiine yönelik üç bölüm altında eğitim verecek Polinas Endüstri Meslek Lisesi’nde yılda 960 genç eğitim görecek.
    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU