HABERLER

Senenin Yıldızları 2014 yılında Yıldız Holding’e 150 milyon lira kazandırdı

Yıldız Holding ve şirketlerindeki en iyi iş uygulamalarının ödüllendirildiği Senenin Yıldızları ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu.

Yıldız Holding ve şirketlerindeki en iyi iş uygulamalarının ödüllendirildiği Senenin Yıldızları ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu.

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen “Senenin Yıldızları” ödülleri için 136 inovatif proje yarıştı. 5 kategoride verilen ödüller, 2014 yılında Yıldız Holding’e 150 milyon liralık mali katkı sağladı.
Yıldız Holding’in yedi yıldır çalışanları arasında gerçekleştirdiği “Senenin Yıldızları” yarışması,  kurumların çalışanlarını ödüllendirme sistemlerine güzel bir örnek teşkil ediyor.

Yıldız Holding ve şirketlerindeki çalışanların en iyi iş uygulamalarının ödüllendirildiği “Senenin Yıldızları” projesi, çalışanları ekip olarak başarıya taşıdığı gibi, holding stratejilerinin ve değerler sisteminin benimsenmesine de katkı sağlıyor.

2014 yılında ekip olarak projelendirilen uygulamaların değerlendirildiği yarışma sonunda, toplam 5 kategoride büyük ödül verildi. Toplam 136 projenin yarıştığı “Senenin Yıldızları” yarışmasında, jüri elemeleri ve holding içi oylama sonucunda, “Büyümeye Katkı” dalında “Ülker Saklıköy”, "Değerler” dalında Pasifik Gıda “B.İ.Z” projesi, "İnovasyon" dalında “O’lala”, "Maliyet Avantajı" dalında Azmüsebat “%35 Çelik Tasarrufu” ve "Operasyonel Mükemmellik" dalında “”Ülker Çikolata” “Bütünsel Mükemmellik” projesi ile ödüle layık görüldü.

Bugün (21 Şubat Cumartesi) Ülker Sport Arena’da yapılan ödül töreninde konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Senenin Yıldızları”nın ilk kez düzenlendiği 2008 yılında Godiva’yı alarak ilk global adımı henüz attıklarını hatırlattı.

“Godiva hepimiz için bir işaretti. Bundan sonra gözümüz dünyanın üstünde, dünyanın gözü de bizim üzerimizde olacaktı” diyen Ülker, “2008’den bu yana geçen süreçte bir dünya oyuncusu olmayı öğrendik. DeMet’s’in ardından gelen United Biscuits alımıyla birlikte gıda alanında dünyanın en önemli küresel şirketlerinden biri olduk.

İlkelerimiz ve değerlerimiz de evrensel bir nitelik kazandı” diye konuştu.

Global Projeler Beni Mutlu Ediyor

Yıldız Holding’in bundan sonra yürüdüğü yolun küresel olduğuna işaret eden Ülker, çalışanlarına şu mesajları verdi:

  • Bugün aramızdan çıkacak yıldızlarımızın ürettikleri değerler de, bizim global hedeflerimize hizmet ediyor. 2008 yılında ödüllendirdiğimiz çok kıymetli projeler, o günün şartlarında yerel ihtiyaçlara dönükken, bugünkü projeler dünyada uygulanabilir, entegre edilebilir çalışmalar...
     
  • Bu yıl da yine çok iyi projeler okudum; çalışma arkadaşlarımla gurur duydum. Projelerinin neden finale kalamadığını sorgulayan ekipler, jüri üyelerinden geri bildirim isteyen takımlar olduğunu da öğrendim. Bunu duymak çok güzel…  Çünkü bunu işini sorgulayan, daha öteye götürmeye heves eden insanlar yapar. Böyle hevesli insanlarla, biz çok hızlı yol alırız. Onlar iyi “yol arkadaşı”dır…
  • Geçen sene yine bu kürsüde, daha çok katılım beklediğimi söylemiştim. Ama nicelik peşinde değil nitelik peşinde olduğumuzun da altını çizmiştim. Seneye projelerdeki kaliteyi daha da yukarı çekmenizi bekliyorum sizlerden… Çünkü hepimiz biliyoruz;  ne kadar çok sağlam proje geliştirirsek o kadar ileriye gideriz.

Ortak Akla Güvenin

  • Bu yıl yarışan projelerin holdingimize katkısı, yaklaşık 150 milyon TL. Geçen senenin 5 katı. Bu, gayet iyi bir rakam. Elbette bu sayı daha da artacak ama bu başarı grafiğini sürdürdüğümüz sürece, farklı coğrafyalardaki varlığımızı da güçlendirdiğimiz müddetçe bu rakam daha da yükselecek, biliyorum,  inanıyorum. Siz de inanın.
     
  • Bundan böyle, en iyiyi bulmak için yaptığımız bu yarışma, kendi içinde de global bir nitelik taşıyacak. Her alanda olduğu gibi burada da rekabet artacak. Topkapı fabrikamızdaki arkadaşımız Hasan ile İngiltere’de United Biscuits’teki arkadaşımız Edward rakip olacaklar.
     
  • Bunun bir adım ötesi, uluslararası karma ekiplerin yarışmasıdır… Hindistan’daki arkadaşlarımızın Ankara’daki ekiple ortak proje üretip; diğer ekiplerin karşısına çıkmasıdır. Ortak akla güvenin. Ortak çalışmaya, güçleri birleştirmeye özen gösterin…
     
  • Ben bu ödül platformunu çok önemsiyorum. Çünkü bizi geleceğe ve dünyaya hazırlayacak olan buradaki heyecan ve motivasyon. Katılan tüm arkadaşlarımı gönülden kutluyorum.
  • Önümüzdeki yıl, “Senenin Yıldızları”na daha fazla katılım bekliyorum. Bu organizasyonu başarılı bir global bir etkinlik olacağına dair inancım tam. Senenin Yıldızları 2014’e başvuran her bir ekibe; gayreti için tek tek teşekkür ediyorum. 2014’ün yıldızlarını birazdan hep birlikte öğreneceğiz.  Hepiniz çok isteklisiniz biliyorum. Ama her kategoriden sadece bir tane birinci çıkacak. Ama o sahneye çıkamayanların üzülmesini istemiyorum. Çünkü buraya gelmek bile bir başarıdır.

Senenin Yıldızları Hakkında

İlki 2008 yılında gerçekleştirilen ‘Senenin Yıldızları’ organizasyonu,  

  • Yıldız Holding çalışanlarını başarı ve çabalarından dolayı takdir etmek
  • Katma değeri yüksek yeni uygulamaları / süreçleri keşfetmek ve yaymak,
  • Takım çalışmasını destekleyerek bu tutuma yönelik davranışları ödüllendirmek,
  • Kuruma bağlılığı ve motivasyonu artırmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Yarışmada, çalışanlardan birer proje ekibi oluşturularak, belli bir dönemde gerçekleştirilmiş ve uygulamaya alınmış

  • Var olan süreçlerin iyileştirilmesine ait düzeltici ya da önleyici fikirleri,
  • Şirkette daha önce var olmayan konulara / süreçlere ait yaratıcı fikirleri,
  • İnisiyatif ve yetki kullanarak iç ya da dış müşterinin memnuniyetini artıracak uygulamaları / işler değerlendirilerek ödüllendiriliyor.
    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU