HABERLER

Sizi kalpten seven çikolata ile tanışın: Ülker Gusti

Kakao çekirdeklerinin antioksidan etkisini karşı konulmaz lezzete dönüştüren Ülker Gusti’nin Antep fıstıklı ve bademli çeşitleri de market raflarında yerini aldı. Yüzde 70 oranında kakao içeren bitter çikolata Gusti’nin yeni sürprizlerine de hazır olun…

Yüzde 70 oranında kakao içeren bitter çikolata Ülker Gusti, yeni çeşitleriyle sizi kalpten sevmeye devam ediyor. Kakao çekirdeklerinin antioksidan etkisini çok özel ve karşı konulmaz bir lezzete dönüştüren Gusti’nin sade çeşidinin yanı sıra Antep fıstıklı ve bademli çeşitleri de raflarda yerini aldı. Gusti, yüksek kakao oranı sayesinde kakao çekirdeklerinin içerdiği flavanollerin antioksidan etkisi ile lezzet ve sağlığı aynı anda sunuyor.

Yapılan araştırmalara* göre bitter çikolata içerdiği yüksek kakao oranı nedeniyle yeşil çay ve elmadan bile daha fazla antioksidan içeriyor. Serbest radikalleri etkisiz hale getirerek pek çok hastalığa ve erken yaşlanmaya neden olabilecek zincir reaksiyonları önleyen antioksidanlar, kalbi ve sağlığı korumaya destek oluyor. Ayrıca mutluluk verdiği de biliniyor.

Ülker tarafından geliştirilen Gusti için kakao çekirdeklerinin en iyileri seçiliyor. Üretim sürecinde kakaoya antioksidan özelliğini veren flavonoid ayrıştırılmadan korunuyor. Kakao çekirdekleri yumuşak olarak kavruluyor ve Gusti’ye has özel lezzet ortaya çıkıyor.

Ambalajı yenilenen Gusti’nin sade çeşidine şimdi Antep fıstıklı ve bademli tatlar da eklendi. Önümüzdeki günlerde Gusti’nin yeni çeşitleri tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Antioksidan nedir? Nasıl etki eder?
Antioksidan, vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi, gıdalarla da alınan bir grup kimyasal maddedir. Gıdalarla alınan en önemli antioksidanlar, betakaroten, E ve C vitaminleridir. Soluduğumuz havadaki oksijen, vücut içinde serbest radikaller adı verilen ve toksik (zehirli) etki gösteren bazı maddelerin oluşmasına neden olur. Vücudumuzda bulunan antioksidanlar, serbest radikallere karşı etki göstererek bunların zarar vermesini önler.

* Journal of the American College of Nutrition (Amerikan Gıda Koleji Yayını)
    • Ülker’den uluslararası başarı…

      Ülker, tüm dünyadan şirketlerin sürdürülebilirlik performanslarının değerlendirmeye alındığı, S&P Global ESG 2021 Endeksi’nde yer alan tek Türk gıda şirketi oldu. Türkiye’den, farklı sektörlerden endekste yer alan 37 şirket içinde ise ilk üçe girmeyi başardı. ...

      DEVAMINI OKU
    • bizz@kampüs’te üniversiteliler Ülker Çokonat için yarışacak

      Ülker’in en sevilen markaları için, yenilikçi pazarlama fikirlerinin rekabetine sahne olan ‘bizz@kampüs’ yarışması 11 yaşında... Bu yıl 3., 4. sınıf üniversite ve yüksek lisans öğrencileri Ülker’in ikonik lezzetlerinden Çokonat için yarışacak....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’de Üst Düzey Atama…

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi’de önemli bir görev değişimi yaşandı. Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre Ülker Bisküvi’de CFO görevine 3 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere Fulya Banu Sürücü getirildi. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, dokuz aylık bilançosunu açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, 2021'in dokuz ayında hem Türkiye operasyonları hem de ihracat ve yurt dışı operasyonlarıyla büyümeye devam etti. Şirket cirosunu yüzde 20,7 artışla 8,4 milyar TL’ye ulaştırdı....

      DEVAMINI OKU