HABERLER

Sizi kalpten seven çikolata ile tanışın: Ülker Gusti

Kakao çekirdeklerinin antioksidan etkisini karşı konulmaz lezzete dönüştüren Ülker Gusti’nin Antep fıstıklı ve bademli çeşitleri de market raflarında yerini aldı. Yüzde 70 oranında kakao içeren bitter çikolata Gusti’nin yeni sürprizlerine de hazır olun…

Yüzde 70 oranında kakao içeren bitter çikolata Ülker Gusti, yeni çeşitleriyle sizi kalpten sevmeye devam ediyor. Kakao çekirdeklerinin antioksidan etkisini çok özel ve karşı konulmaz bir lezzete dönüştüren Gusti’nin sade çeşidinin yanı sıra Antep fıstıklı ve bademli çeşitleri de raflarda yerini aldı. Gusti, yüksek kakao oranı sayesinde kakao çekirdeklerinin içerdiği flavanollerin antioksidan etkisi ile lezzet ve sağlığı aynı anda sunuyor.

Yapılan araştırmalara* göre bitter çikolata içerdiği yüksek kakao oranı nedeniyle yeşil çay ve elmadan bile daha fazla antioksidan içeriyor. Serbest radikalleri etkisiz hale getirerek pek çok hastalığa ve erken yaşlanmaya neden olabilecek zincir reaksiyonları önleyen antioksidanlar, kalbi ve sağlığı korumaya destek oluyor. Ayrıca mutluluk verdiği de biliniyor.

Ülker tarafından geliştirilen Gusti için kakao çekirdeklerinin en iyileri seçiliyor. Üretim sürecinde kakaoya antioksidan özelliğini veren flavonoid ayrıştırılmadan korunuyor. Kakao çekirdekleri yumuşak olarak kavruluyor ve Gusti’ye has özel lezzet ortaya çıkıyor.

Ambalajı yenilenen Gusti’nin sade çeşidine şimdi Antep fıstıklı ve bademli tatlar da eklendi. Önümüzdeki günlerde Gusti’nin yeni çeşitleri tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Antioksidan nedir? Nasıl etki eder?
Antioksidan, vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi, gıdalarla da alınan bir grup kimyasal maddedir. Gıdalarla alınan en önemli antioksidanlar, betakaroten, E ve C vitaminleridir. Soluduğumuz havadaki oksijen, vücut içinde serbest radikaller adı verilen ve toksik (zehirli) etki gösteren bazı maddelerin oluşmasına neden olur. Vücudumuzda bulunan antioksidanlar, serbest radikallere karşı etki göstererek bunların zarar vermesini önler.

* Journal of the American College of Nutrition (Amerikan Gıda Koleji Yayını)
    • Ülker’den A Millilere “Memleket İçin Söyle” sürprizi

      Ülker, resmi sponsoru olduğu A Milli Futbol Takımı’na desteğini bu kez de tüm Türkiye’yle birlikte veriyor. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker Bisküvi 550 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, yurtdışına 550 milyon ABD doları değerinde tahvil ihraç etti....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, 2024 yılı ilk çeyrek finansallarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2024 yılının ilk çeyreğini 19,6 milyar TL ciro ile bitirdi. Ülker’in Türkiye ve yurt dışı operasyonları büyümeye devam etti. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, ‘memleketini kalbinde taşıyanları’ Euro 2024 coşkusunda buluşturuyor

      Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği Avrupa Futbol Şampiyonası’na geri sayım sürerken, A Milli Futbol Takımımızın resmi sponsoru Ülker, duygu dolu bir reklam filmine imza attı. Reklam filminde “Memleketin yeri, kalbimizin içi" sloganı ile Ülker, Türkiye aşkını her nerede olursa olsun kalbinde taşıyanlara sesleniyor. ...

      DEVAMINI OKU