HABERLER

Sizi kalpten seven çikolata ile tanışın: Ülker Gusti

Kakao çekirdeklerinin antioksidan etkisini karşı konulmaz lezzete dönüştüren Ülker Gusti’nin Antep fıstıklı ve bademli çeşitleri de market raflarında yerini aldı. Yüzde 70 oranında kakao içeren bitter çikolata Gusti’nin yeni sürprizlerine de hazır olun…

Yüzde 70 oranında kakao içeren bitter çikolata Ülker Gusti, yeni çeşitleriyle sizi kalpten sevmeye devam ediyor. Kakao çekirdeklerinin antioksidan etkisini çok özel ve karşı konulmaz bir lezzete dönüştüren Gusti’nin sade çeşidinin yanı sıra Antep fıstıklı ve bademli çeşitleri de raflarda yerini aldı. Gusti, yüksek kakao oranı sayesinde kakao çekirdeklerinin içerdiği flavanollerin antioksidan etkisi ile lezzet ve sağlığı aynı anda sunuyor.

Yapılan araştırmalara* göre bitter çikolata içerdiği yüksek kakao oranı nedeniyle yeşil çay ve elmadan bile daha fazla antioksidan içeriyor. Serbest radikalleri etkisiz hale getirerek pek çok hastalığa ve erken yaşlanmaya neden olabilecek zincir reaksiyonları önleyen antioksidanlar, kalbi ve sağlığı korumaya destek oluyor. Ayrıca mutluluk verdiği de biliniyor.

Ülker tarafından geliştirilen Gusti için kakao çekirdeklerinin en iyileri seçiliyor. Üretim sürecinde kakaoya antioksidan özelliğini veren flavonoid ayrıştırılmadan korunuyor. Kakao çekirdekleri yumuşak olarak kavruluyor ve Gusti’ye has özel lezzet ortaya çıkıyor.

Ambalajı yenilenen Gusti’nin sade çeşidine şimdi Antep fıstıklı ve bademli tatlar da eklendi. Önümüzdeki günlerde Gusti’nin yeni çeşitleri tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Antioksidan nedir? Nasıl etki eder?
Antioksidan, vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi, gıdalarla da alınan bir grup kimyasal maddedir. Gıdalarla alınan en önemli antioksidanlar, betakaroten, E ve C vitaminleridir. Soluduğumuz havadaki oksijen, vücut içinde serbest radikaller adı verilen ve toksik (zehirli) etki gösteren bazı maddelerin oluşmasına neden olur. Vücudumuzda bulunan antioksidanlar, serbest radikallere karşı etki göstererek bunların zarar vermesini önler.

* Journal of the American College of Nutrition (Amerikan Gıda Koleji Yayını)
    • Ülker, 6. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, 2020 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Ülker, 2020 yılında hayata geçirdiği operasyonel mükemmellik uygulamaları ve yaklaşık 2.000 teknik iyileştirmeyle 21,5 milyon TL, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları sonucunda hayata geçirdiği 69 projesiyle 26,6 milyon TL tasarruf sağladı....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, Önem Gıda’yı satın aldı

      Ülker, uzun yıllardır yarı mamul tedariki gerçekleştirdiği Yıldız Holding şirketlerinden Önem Gıda’yı satın aldı. Böylece, çikolata ve unlu mamullerdeki tüm üretim sürecini, uçtan uca kendi bünyesinde toplayan Ülker, sürdürülebilir büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım daha atmış oldu....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’e iki ödül birden…

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, bankacılık ve finansal işlemler arasında en iyilerinin belirlendiği, 2021 Türkiye Bonds&Loans Ödülleri’nde iki kategoride birinci olan tek şirket oldu...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, cirosunu 5,2 milyar TL’ye ulaştırdı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2021’in ilk yarısında cirosunu yüzde 15,7 artışla 5,2 milyar TL’ye ulaştırdı. Şirketin Türkiye operasyonları yüzde 15,8, ihracat ve yurt dışı operasyonları da yüzde 15,6 büyüdü....

      DEVAMINI OKU