HABERLER

Spora ve çocuklara 38 milyon dolar

Ülker’in de sahibi olan Yıldız Holding’in faaliyetleri gıda ve içecek sektörünün sınırlarını aşıyor. Milli Takım, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş’ı destekleyen şirket, ‘Herkes İçin Futbol Projesi’yle de çocuk ve engelliler için yılda 38 milyon dolar harcıyor

Son yıllarda gerçekleştirdiği atılımla gıda ve içecek alanında adından sıkça söz ettiren Yıldız Holding’in etkinlikleri sektörün sınırlarını aşıyor. Gıda ve içecek sektöründe 2000 ürün yelpazesine sahip olan Holding, başta Ülker olmak üzere diğer markaları kanalıyla Türk sporuna ve çocukların spor etkinliklerine yılda 38 milyon dolar ayırıyor. Ülker markasıyla Türk Milli Takımı, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’a, Cola Turka markasıyla Beşiktaş futbol takımlarının sponsorluğunu üstlenen şirket, basketbolda da Fenerbahçe, Ülker’le ve Beşiktaş takımlarına destek veriyor. Şirket yönetimi, dünyada yaşanan krize rağmen mevcut sponsorlukların süreceğini belirtiyor.

Geçen hafta Time Dergisi’nin moda alanında dünyanın en güçlü kadınları arasında, Forbes’ın ise “iş dünyası en güçlü 100 kadını”ndan biri olarak gösterdiği Tiffany & Company ve Estee Lauder’in Yönetim Kurulu üyesi Rose Marie Bravo ile MacGregor/Greg Norman spor malzemeleri şirketinin yönetim kurulu üyesi Jay Margolis ve The Body Shop’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Peter Saunders gibi güçlü isimleri Godiva’nın Yönetim Kurulu’na getirerek dikkatleri üzerine çeken Yıldız Holding, profesyonel sporun yanısıra çocuk ve engellilerin sportif faaliyetlerine verdiği destekle de ilgi odağı oluyor.
 
ÜÇ YILDA 23 BİN ÇOCUK

Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, Türkiye Futbol Federasyonu ile yürüttükleri, ‘Herkes için spor projesi-Grassroots’ çerçevesinde oluşturulan ‘Herkes için futbol merkezleri, ‘Futbol köyleri’ bu kapsamda düzenlenen şenlik ve festivallerin yanısıra ampute ve engelli şenlikleriyle üç yılda 20 bin çocuğa ulaştıklarını belirtiyor. 3 aralığa kadar sürecek Engelliler Turnuvası’yla da sporla buluşturulan çocuk sayısının 23 bine ulaşması bekleniyor.

Şirket olarak, çocukları hayatın içine çeken projeleri sosyal sorumluluk stratejilerinin odağına yerleştirdiklerini belirten Zuhal Şeker, Yıldız Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Sabri Ülker’in, “Dünyanın neresinde olursa olsun, herkesin mutlu bir çocukluk geçirmeye hakkı vardır” sözünün bu stratejinin kılavuzu olduğunu belirterek şu bilgileri aktarıyor:
 
“Tüm dünyada ‘kök futbol’ olarak adlandırılan ‘Herkes için futbol projeleriyle’, çocukların futbola olan ilgisini izleyici düzeyinden ileriye taşımak, çocukların hayatında fark yaratabilmek için çalışıyoruz. Bu çerçevede atılan adımlar sonucunda TFF’nin önderliğinde ile çeşitli illerde Herkes İçin Futbol Merkezleri ve Futbol Köyleri oluşturduk. Son üç yılda farklı aktivitelerle 20 bin çocuğumuzu ‘hiç bir engel tanımadan’ sporla tanıştırdık. 2008 yılının son aylarında gerçekleşen Engelliler Turnuvası’na sağladığımız destekle sporla buluşturduğumuz çocuklarımızın sayısı 23 bini bulacak.”

ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ SPOR
‘Grassroots-Herkes için futbol’ merkezlerinin ilkini, Aralık 2007’de TFF’nin Beylerbeyi Tesisleri’nde açtıklarının ifade eden Zuhal Şeker, hedeflerinin, dileyen her çocuğun ücret ödemeden yararlanabileceği bu merkezleri Türkiye’nin dörtbir yanına yaymak olduğunu kaydetti. Şeker, “Beylerbeyi merkezini açtıktan kısa bir süre sonra Adana’ya, daha sonra da Trabzon’a uzandık. Oralarda da birer Herkes İçinFutbol merkezini TFF ile birlikte  faaliyete geçirdik. Sırada Van, Diyarbakır ve Isparta var... 6-12 yaş arasındaki her çocuğun bedel ödemeden kayıt yaptırabildiği bu merkezlerde dörder haftalık dönemlerde çocuklara sadece futbol oyun kuralları değil, çevre bilinci, fair play ve dengeli beslenme eğitimleri de veriliyor” diye konuştu.

8000 çocuğa ‘Engelliler Turnuvası’yla dokunacak
Çocuklara yönelik spor aktiviteleri içinde Ülker olarak en çok önem verdikleri etkinliklerden birinin 11 Ekim-3 Aralık tarihleri arasındaki Engelliler Turnuvası olduğunu belirten Zuhal Şeker etkinlikle ilgili şu bilgiyi aktardı: “Zihinsel, görme işitme ve bedensel engelli 8000 çocuğumuza dokunmayı hedeflediğimiz turnuvayı Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte organize ediyoruz.

14 ilde 7-18 yaşlarındaki engelli çocuklarımız ve gençlerimiz iki ay boyunca tüm engelleri bir kenara bırakarak spor yapmanın tadını çıkaracak. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm engelli vatandaşlarımızı özgürce, büyük bir sevinçle top peşine koşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yine bu yıl TFF tarafından düzenlenen Hasan Doğan Ampute Futbol Turnuvası’na katkı sağlayarak, sporda engel olmadığını gösterdik.” Etkinliklere katılım hakkında bilgi veren Şeker, şenlikler ve festivallerle 8748 kişiye, futbol köyleriyle 1200 kişiye, Ampute&Engelli şenlikleriyle de 4800 kişiye olmak üzere toplam 23 bin 518 kişiye ulaştıklarını belirtti.


FUTBOL KÖYÜ KIZLAR İÇİN
Projenin en önemli ayaklarından birinin de yine yaz döneminde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde başlatılan “Futbol Köyleri” uygulamaları olduğunu aktaran Şeker, uygulama hakkında şu bilgiyi verdi: “Futbol Köyleri Projesi’nin ilki, 2007 yılında Van‘da gerçekleşmişti. Yurdun dört bir yanından gelen 500 minik futbolcuya ev sahipliği yapan Van Futbol Köyü’nü 2008’de Sinop, Isparta, Bolu ve Sivas Futbol Köyleri takip etti.

Üstelik futbolun da giderek cinsiyetsiz bir spor haline geldiğinin bir kanıtı olarak Sinop Futbol Köyü, sadece kızlardan oluşan bir grubu ağırladı. Türkiye genelinden 12 yaş grubundaki toplam 60 kız çocuğu, 10 gün süren kamp boyunca futbol yeteneklerini geliştirdi. 2008 yılında Futbol Köyleri Projesi çerçevesinde toplam 700 çocuğa ulaştık.”

İlki 2007 yılında Ankara’da gerçekleştirilen Ülker Mini Minikler Futbol Şenliği’nde 39 ilden 63 takımda, toplam 1200 minik sporcu bir araya gelirken, geçen yıl İstanbul’da düzenlenen lige de, 8-10 yaş arasında çocuklardan oluşan 206 takım ve 3000’den fazla minik sporcu katıldı. 1974 yılında kurulan Ülker Spor Kulübü’nde şirketin sporla tanışmasını sağlayan basketbolda 2005 yılında Türkiye Basketbol Federasyonu ile başlayan basketbol şenliğimiz bugün Ülker Minikler Basketbol Şenliği olarak devam ettiğini anlatan Şeker, 2008 yılında İzmir’de gerçekleştirilen şenliğe 35 ilden 50’si erkek, 18’i kız olmak üzere toplam 68 takım katıldığını da sözlerine ekledi.
    • Ülker’den A Millilere “Memleket İçin Söyle” sürprizi

      Ülker, resmi sponsoru olduğu A Milli Futbol Takımı’na desteğini bu kez de tüm Türkiye’yle birlikte veriyor. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker Bisküvi 550 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, yurtdışına 550 milyon ABD doları değerinde tahvil ihraç etti....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, 2024 yılı ilk çeyrek finansallarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2024 yılının ilk çeyreğini 19,6 milyar TL ciro ile bitirdi. Ülker’in Türkiye ve yurt dışı operasyonları büyümeye devam etti. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, ‘memleketini kalbinde taşıyanları’ Euro 2024 coşkusunda buluşturuyor

      Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği Avrupa Futbol Şampiyonası’na geri sayım sürerken, A Milli Futbol Takımımızın resmi sponsoru Ülker, duygu dolu bir reklam filmine imza attı. Reklam filminde “Memleketin yeri, kalbimizin içi" sloganı ile Ülker, Türkiye aşkını her nerede olursa olsun kalbinde taşıyanlara sesleniyor. ...

      DEVAMINI OKU