HABERLER

Türk Patent Enstitüsü’nün Marka Ödülü Ülker’in

Türk Patent Enstitüsü’nün bu yıl ilk defa uygulamaya koyduğu Patent Ödülleri uygulamasında marka alanında Büyük Ödül’e Ülker layık görüldü.  

Türk Patent Enstitüsü’nün “Sınai Mülkiyette 135’inci Yıl” etkinlikleri kapsamında bu yıl dağıttığı Türk Patent Ödülleri uygulamasında, Marka Dalında Büyük Ödülü Ülker aldı. Ödüller, 16 Kasım 2006’da Ankara’da Türk Patent Enstitüsü’nde, Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Türk Patent Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Yusuf Balcı’nın d katılımıyla yapılan törenle sahiplerini buldu.

Türkiye’de sınai mülkiyet hakları konusunda farkındalık oluşturmak, ilgili kurum ve kuruluşları, sektör temsilcilerini bir araya getirmek, başarıyı ödüllendirerek teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk defa dağıtılan Türk Patent Ödülleri, marka, patent ve endüstriyel tasarım alanlarında veriliyor. 

Ülker adına marka ödülünü teslim alan Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, ödülün Ülker için önemli bir gurur kaynağı olduğunu belirtti ve “62 yılda bir bisküvi imalathanesinden entegre bir gıda grubuna dönüşen ve Cumhuriyetin yarattığı örnek kuruluşların biri olan ve gelecek 10 yıl içinde Türkiye ve Ortadoğu, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika’yı içine alan coğrafyada bölgesel güç olmayı hedefleyen Ülker, dünyaya bir Türk markası armağan etmekten gurur duymaktadır.” 

Marka ödüllerinde jüri, markanın Türkiye’nin imajına ve ekonomiye katkısı, özgünlük, kalıcılık, tanınmışlık ve iletişim kriterlerini göz önünde bulundurarak değerlendirme yaptı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Boy İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), teknoparkı bulunan üniversiteler ve patent-marka uzmanlarından oluşan jüri, yaptığı değerlendirmede Ülker’i Büyük Ödüle layık görüldü. Toplam 33 marka ve marka vekiline dağıtılan ödüller, geleneksel hale getirilecek ve her yıl dağıtılacak.
    • Ülker’den A Millilere “Memleket İçin Söyle” sürprizi

      Ülker, resmi sponsoru olduğu A Milli Futbol Takımı’na desteğini bu kez de tüm Türkiye’yle birlikte veriyor. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker Bisküvi 550 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, yurtdışına 550 milyon ABD doları değerinde tahvil ihraç etti....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, 2024 yılı ilk çeyrek finansallarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2024 yılının ilk çeyreğini 19,6 milyar TL ciro ile bitirdi. Ülker’in Türkiye ve yurt dışı operasyonları büyümeye devam etti. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, ‘memleketini kalbinde taşıyanları’ Euro 2024 coşkusunda buluşturuyor

      Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği Avrupa Futbol Şampiyonası’na geri sayım sürerken, A Milli Futbol Takımımızın resmi sponsoru Ülker, duygu dolu bir reklam filmine imza attı. Reklam filminde “Memleketin yeri, kalbimizin içi" sloganı ile Ülker, Türkiye aşkını her nerede olursa olsun kalbinde taşıyanlara sesleniyor. ...

      DEVAMINI OKU