HABERLER

Ülker, 2013’ün ilk yarısında satışlarını yüzde 16 faaliyet karını yüzde 28 artırdı

Türkiye’nin en büyük gıda şirketi Ülker, 2013 yılının ilk yarısında satış gelirlerini yüzde 16 artırarak 1.3 milyar liraya ulaştırdı. Şirket geçen yılın aynı döneminde 1.1 milyar lira satış geliri elde etmişti. 2012 yılının ilk yarısında 157 milyon lira faaliyet karı elde eden şirketin bu yılın aynı dönemindeki faaliyet karı ise 201 milyon lira olarak gerçekleşti. Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü, “2013 yılının ilk yarı sonuçlarının beklentilerimiz doğrultusunda sonuçlanmasından tüm ekip olarak mutluyuz. Son 6 çeyrektir gerçekleşen şirket mali performansı, sürdürülebilir ve karlı büyüme için mali ve operasyonel olarak sağlam bir zemin oluştuğunu gösteriyor” dedi.

Ülker, 2013 yılı ilk yarıyıl konsolide mali tablolarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen mali tablolara göre şirket, 2013 yılı ilk yarıyıl konsolide cirosunu 1.3 milyar liraya ulaştırdı. 2012’nin aynı döneminde 1.1 milyar lira ciro elde eden şirket, cirosunu yüzde 16 artırmış oldu. 

Faaliyetlerden elde edilen karında yüksek artış
Ülker’in bilançosundaki olumlu değişiklik, yalın ve rekabetçi iş yapış modeli ile daha yüksek satış hacmine ve gelir artışına ulaşılmasından kaynaklanıyor. Ayrıca operasyonel mükemmellik çalışmaları dâhilinde operasyonel karlılık da önemli ölçüde artırıldı.

Ülker’in 2013 yılı ilk yarısındaki faaliyet karı yüzde 28 gibi önemli bir artış göstererek 157 milyon liradan 201 milyon liraya yükseldi. Şirketin bu yarıyıldaki net dönem karı ise 111 milyon lira olarak gerçekleşti. Şirket, geçen yılın aynı döneminde de 116 milyon lira kar etmişti.

Planlarımız doğrultusunda güçlü büyümeye devam ediyoruz
Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü, şirketin performansı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
“2013 yılının ilk yarı sonuçlarının beklentilerimiz doğrultusunda sonuçlanmasından tüm ekip olarak mutluyuz.. Son 6 çeyrektir gerçekleşen şirket mali performansı, sürdürülebilir ve karlı büyüme için mali ve operasyonel olarak sağlam bir zemin oluştuğunu gösteriyor.
 Bulunduğumuz kategorilerdeki rekabet gücümüz, pazar paylarımıza da yansımaya devam ediyor. 

Bu gelişimin sürdürülebilir olmasında, tüm değer zincirinin verimlilik ve ortak hedefler için hizalanmış olmasının etkisi çok önemli. Müşteri odaklı, daha rekabetçi, daha verimli ve daha yenilikçi olma azmimizin, tüm müşterilerimize ve paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğine inanıyoruz. Elde edilen sonuçlar, 2013 yılı bütçe hedeflerimize ulaşma konusundaki motivasyonumuzu da yükseltiyor.”

Ülker Hakkında 
1944 yılında kurulan Ülker, dinamik Türk pazarında en çok bilinen şirketlerin başında yer almaktadır.  68 yıllık tarihi boyunca Ülker, gıda alanında liderliğini sürdürmüştür.  Ülker Türkiye’de stratejik olarak konumlandırılmış 9 fabrikasında bisküvi, kraker, çikolata, çikolata kaplı bisküvi, gofret ve kek üretmektedir. Ülker’in pazarlama ve dağıtım kanalı Türkiye’de yaklaşık 175.000 noktaya ulaşmaktadır. Ülker’e, Borsa Istanbul’da (BIST) ULKER.TI (Bloomberg) ve ULKER.IS (Reuters) kodlarıyla ulaşılabilmektedir. Ülker Bisküvi hakkında daha fazla bilgi veya tüketiciye sunulan tüm ürün listesini görmek için bizi www.ulkerbiskuvi.com.tr sayfamızda ziyaret edebilirsiniz.

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU