HABERLER

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, ilk kez 2. İstanbul Tasarım Bienal’i kapsamında açılıyor

Sanat platformları içinde açmayı geleneksel hale getirdiğimiz Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, bu yıl ilk kez İKSV’nin düzenlediği 2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında da açılıyor.

Sanat platformları içinde açmayı geleneksel hale getirdiğimiz Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, bu yıl ilk kez İKSV’nin düzenlediği 2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında da açılıyor.

Atölye, bienal ‘in ortak alanı olan Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda, 3 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında tüm küçük tasarımcılara açık olacak. 

Atölyenin içeriği “Eko Tasarım” başlığı altında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olmak üzere üç farklı yaş grubuna özel olarak düzenlenecek. 

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, 2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında 3000, 2014 sonunda gerçekleşen tüm atölyeler toplamında ise 13.000 çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek sanat fuarında çocuklar için atölye açan Yıldız Holding, Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’ni gelenekselleştirdi. 

Atölye bu yıl ilk kez İKSV’nin düzenlediği 2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında da açılıyor. 1 Kasım – 14 Aralık tarihleri arasında Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda düzenlenecek bienalde, tüm küçük tasarımcılara 3 Kasım itibaren açık olacak atölye, yaş gruplarına göre özel geliştirilmiş içeriği ile dikkat çekiyor. 

2. İstanbul Tasarım Bienali, “Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil” başlığı altında yaşanabilir ve sürdürülebilir bir gelecek için tasarımın bugünkü rolünü sorguluyor, yeni yaklaşımlar üzerinde düşünüyor. 

Bienal süresince açık olacak Ülker Çocuk Sanat Atölyesi programı da bienal temasına paralel olarak çocukları ve gençleri Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nun koridorlarında, interaktif ve eğlenceli bir ortamda tasarım ve gelecek üzerine düşündürüyor. 

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nin küçük tasarımcıları, sergilenen projeler arasında bir yolculuğa çıkacaklar, bir tasarımcı kimliği ile farklı tasarım stratejilerini, yaratıcılık ve iletişim becerileri ile birleştirerek kendi tasarımlarını üretecekler. 

Farklı yaş grupları için özel geliştirilen içeriklerle hazırlanan Ülker Çocuk Sanat Atölyesi programı, hafta içi günlerinde okul gruplarını hafta sonlarında ise aileleri ile birlikte gelen bireysel katılımcıları bekliyor.

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker konuyla ilgili şunları söyledi: 

“Çocuklara yakın bir marka olarak, çocuk projelerine büyük bir önem veriyoruz. Bugünden Türkiye’nin geleceğine, çocuk projelerine yatırım yapıyoruz. Son 8 yılda, spor, eğitim ve sanat başlıkları altında çocuk projelerine 33 milyon TL yatırım yaptık. 

Çocukları sanat ile buluşturduğumuz Ülker Çocuk Sanat Atölyesi çok önem verdiğimiz, özel bir proje. Atölye bu yıl ilk kez 2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında da açılacak. 

Tasarım Bienali içinde açılan atölyemizin içeriği de tasarımı odağa alarak özel bir şekilde geliştirildi. Bu atölye ile çocukları tasarım dünyası içine sokmayı, bienali anlayarak gezmelerini sağlamayı ve çevre farkındalığı yaratmayı amaçlıyoruz.

İnanıyoruz ki sanata yakın büyüyen bir nesil daha estetik bir gelecek demektir.”

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU