HABERLER

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, küçük sanatseverleri Prof. Dr. Hüsamettin Koçan önderliğinde sanat ile buluşturuyor

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, çocukları sanat ve sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. 7-10 Kasım 2013...

Türk sanatının hak ettiği değere ulaşması için bugüne kadar pek çok farklı projeyi hayata geçiren Yıldız Holding, bu sene de 7-10 Kasım 2013 tarihlerinde sekizinci kez gerçekleşecek uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul’a destek veriyor. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, bir sanat fuarında çocuklar için atölye açan Yıldız Holding, bu sene de Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde çocukları sanat ve sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor.

Yıldız Holding, bu yıl Ülker Çocuk Sanat Atölyesi projesini bir adım öne taşıyarak, tanınmış ressam/eğitmen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve kurucusu olduğu Baksı Müzesi ile bir işbirliği yaptı. Pek çok genç sanatçı yetiştiren, Türkiye’deki ilk sanat fuarlarının kurulmasına öncülük eden,  doğum yeri olan Bayburt Bayraktar Köyü’nde kişisel çabaları ile kurduğu Baksı Müzesi’nde örnek çalışmalar sürdüren Koçan, bu sene Ülker Çocuk Sanat Atölyesi çalışmalarına önderlik edecek. Hüsamettin Koçan’ın Baksı Müzesi’ndeki on küçük sanatçısını da Comtemporary İstanbul süresince üç gün İstanbul’da misafir edecek olan Yıldız Holding, Baksılı sanat öğrencileri ile İstanbullu yaşıtlarını Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde buluşturacak. Değişik bölgelerde, farklı eğitimler alan ve farklı koşullarda yaşayan çocuklar birlikte “buluşmalar” konseptli atölye çalışmalarına katılacaklar. Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde ayrıca Baksılı öğrencilerin kendi atölyelerinde yaptıkları çalışmalar da sergilenecek.

Bugüne kadar 7 binin üzerinde çocuğu sanat ile buluşturan Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, çocukları genç yaşta sanat ile tanıştırıp, gelişimlerine katkıda bulunmayı, ufuklarını açmayı ve hayata farklı yönlerden bakmalarını sağlamayı amaçlıyor. Ülker Çocuk sanat Atölyesi’nde bu sene de 2 binin üzerinde çocuk misafir edilmesi planlanıyor. Fuar süresince açık olacak Ülker Çocuk Sanat Atölyesi kapsamında çocuklar, belli saatlerde grup halinde fuarı gezme şansına da sahip olacak.

Yıldız Holding’in Hüsamettin Koçan ve Baskı Müzesi ile işbirliği ileriye dönük başka projelerde de devam edecek.

Destek olduğu bütün projelerde çocuklara özel bir platform yaratmaya özen gösteren Yıldız Holding, Ülker Çocuk Sanat Atölyesi ile çocukların gelişimlerini desteklemek için; onları genç yaşta sanat ile buluşturuyor, sergi ve müze gezmeyi gündelik hayatlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor:

- Ülkemizde müze gezme oranları Avrupa ülkelerine göre oldukça düşük. 2011 yılında; Türkiye - 28 milyon bireysel giriş / İngiltere- 50 milyon üzeri ulusal müze bireysel giriş.

- Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre nüfusumuzun 1/3’ü çocuk.  Türkiye’nin sadece çocuk nüfusu bile birçok Avrupa ülkesinin toplam nüfusundan fazla. Ancak 1990-95 arası yaşanmaya başlanan çocuk nüfusundaki düşüşün sürmesi ve 2050 yılında bu oranın %19’a kadar gerilemesi öngörülüyor. Çocuk nüfusunun fazla olduğu bu günlerde çocukların gelişimlerine destek olmak büyük önem taşıyor.

- İstanbul'da 2012-13 öğretim yılında toplamda 55.322 vatandaşımız MEB’e kayıtlı muhtelif kurslara devam ederken bu vatandaşlarımızdan sadece 48'i resim kursu aldı.

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU