HABERLER

Ülker Futbol Köyleri Projesi 9.Yılında 273 Bin Çocuğa Ulaştı

Yıldız Holding’in çocuk odaklı projeleri 2 milyonu aşkın çocuğun hayatına olumlu etki yaptı. Dokuz yıldır sürdürülen projelere bugüne kadar yaklaşık 38 milyon lira harcandı.

Yıldız Holding’in çocuk odaklı projeleri 2 milyonu aşkın çocuğun hayatına olumlu etki yaptı. Dokuz yıldır sürdürülen projelere bugüne kadar yaklaşık 38 milyon lira harcandı. Spor, sanat-sinema ve dengeli beslenme eğitimi olmak üzere üç başlık altında toplanan projeler sayesinde, çocukların fiziksel, sosyal, kültürel ve zihinsel gelişimine yatırım yapıldı. 

Projelerini “Çocuklar İçin Futbol” başlığı altında toplayan Yıldız Holding, 9 yıldır sürdürdüğü çalışmalara bu sezon yeni halkalar ekleyecek. Son iki yıldır “Çocuklar İçin Futbol” projesine daha fazla yatırım yapan Yıldız Holding, geçen yıl projenin bütçesini yıllık 900 bin dolardan 1.5 milyon dolara yükseltti. 

Yepyeni 3 proje… Futbol Okulları,  U13 Futbol Ligi ve Üniversite Okul projesi
Futbol Okulları projesinin ilki, 6 Temmuz-15 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenleniyor. Çocukların; 14 şehirde tatildeki 3 ay boyunca, boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmelerini, temel futbol eğitimi almalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Futbol Okulları'nda her ay 6-12 yas arası 60 çocuk eğitilecek. Ücretsiz eğitim veren okullara 2.520 çocuğun katılması hedefleniyor.

İl Milli Eğitim ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliği ve TFF organizasyonu ile 2015-2016 eğitim dönemi boyunca, Türkiye’de ilk defa, U13 Futbol Ligi düzenlenecek. İstanbul’da 38 ilçede toplam 380 okul ve 13 yaş grubundaki 12.600 sporcunun yer alacağı projede, öğretim yılı boyunca maçlar oynanacak. Seçilecek ilçe karmaları,  sezon sonunda düzenlenecek şenliğe katılacak. Projeyle futbolun okullarda yaygınlaştırılması, lisanssız kız ve erkek öğrencilerin futbol oynamaya teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Ülker ayrıca Eylül-Mayıs dönemi boyunca faaliyette olacak Üniversite Okul projesine de destek veriyor. TFF organizasyonuyla Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları (BESYO) veya Spor Bilimleri Fakülteleri bulunan üniversiteler ile işbirliği yapılıyor. İlköğretim öğrencilerine okulların açık olduğu süre boyunca futbol eğitimleri verilerek, futbolun okullarda yaygınlaşması hedefleniyor. Ayrıca üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksekokulu öğrencileri de bu projede görev alarak, bir yandan okurken bir yandan da antrenörlük tecrübesi kazanacak. Türkiye’den 21, Kıbrıs’tan 3, toplam 24 üniversite ve her ilden 10 olmak üzere toplam 240 ilkokulun katılımıyla gerçekleştirilecek projeyle 43.200 öğrenciye ulaşılacak.

“Çocuklar İçin Futbol” projesinin önemli halkalarından biri olan TFF – Ülker Futbol Köyleri’nin açılışında konuşan Yıldız Holding Türkiye Kurumsal İletişim Genel Müdürü Bahar Erbengi, bugüne kadar ilgili federasyonlarla futbol ve basketbol alanında yürütülen projelere bugüne kadar 22 milyon liraya yakın bütçe aktarıldığını ve 273 bine yakın çocuğa spor yapma imkanı sağlandığını belirtti. 

Proje, büyük bir altyapı hamlesine ilham kaynağı oldu
Spor alanındaki çocuk projeleri sayesinde çocukları erken yaşta sporla tanıştırma fırsatı bulduklarını kaydeden Erbengi, “Proje, UEFA tarafından da üye federasyonlara tavsiye ediliyor. Türkiye projeye 2007 yılında dahil oldu. Yıldız Holding, Ülker markası ile o günden bu yana projenin tek destekçisi. Farklı ayaklardan oluşan projenin ilk adımı 2007 yılında Van’da açılan TFF - Ülker Futbol Köyü oldu. O yıl Van Futbol Köyü’ndeki 500 çocukla başlayan proje, bugün 273 binden fazla çocuğa ulaştı. Şimdi yeni projelerle kapsamı genişletiyoruz” dedi. 

Köylere gelen çocukların bu etkinliğe katılmaktan çok mutlu olduklarını, köye katılma zamanı yaklaştıkça, ailelerinden ilk kez ayrılacak çocuklarda tedirginlik duygusunun ön plana çıkabildiğini, köylerin başlamasıyla beraber çocukların heyecan, yeni insanlarla tanışmanın ve yeni şeyler öğrenmenin mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını gözlemdiklerini söyleyen Bahar Erbengi, “Çocuklar köylerden ayrılırken gerçekten duygusal ve mutlu anlar yaşıyor, ömür boyu unutamayacakları anılarla dönüyor. Ülker olarak amacımız “Mutlu anlar yaşatmak”, çocukların köylerde sporu seven, dinamik, düşünen, çok yönlü bireyler olmaları için biz sadece bir adım atmalarını sağlıyoruz. Büyük yolculukların başlangıcı için bir adımın önemini hepimiz biliyoruz” dedi.

Çocuk futboluna yapılan yatırımın, onları sporla tanıştırmak kadar, altyapının gelişimine de hizmet ettiğine işaret eden Erbengi, sözlerine şöyle devam etti: 

“Bugüne kadar projelerimize katılan pek çok genç  spor kariyerine profesyonel düzeyde devam ediyor.  Geçtiğimiz 9 yıllık süreçte toplam 36 erkek ve 44 kız oyuncu Futbol Köyleri’nden genç milli takımlara seçildi. Profesyonel futbol kulüpleriyle anlaşma imzalayan oyuncu sayısı ise 50’ye ulaştı. Bugünlerde Manchester City’e transferiyle dikkat çeken Enes Ünal ve Olimpiyakos’a transfer olan Oğulcan Çağlayan iki güzel örnek. 2009 yılında Isparta Futbol Köyü’ne katılan Enes 2013 yılında Bursaspor ile profesyonel sözleşme imzaladı. Oğulcan ise 2007 yılında Van Futbol Köyü’ne katıldı. Bursaspor, Gaziantepspor, Kayseri Erciyesspor gibi takımlarda forma giyen genç futbolcu, bu yaz Olimpiyakos’a transfer oldu. Yine A Milli takım ve Bursaspor forması giyen Ozan Tufan da Futbol Köyleri’nden yolu geçen yıldız oyunculardan biri... Projelerle çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırırken, bir yetenek havuzu da oluşturuluyor.”  

Dokuzuncu Futbol Köyleri Hakkında
Bu yıl; 2 etap halinde, 29 Temmuz-24 Ağustos tarihleri arasında 8 şehirde (Aydın, Erzurum-2, Nevşehir-2, Sinop, Isparta, Sakarya, İstanbul ve Elazığ) düzenlenecek 10 Futbol Köyü’nde 400 oyuncu ileri seviye futbol eğitimi alıyor. 

Kampların son 3 gününde düzenlenmesi planlanan, Herkese Açık Futbol Köyü programıyla, köylerin yapıldığı illerdeki çocukların da köy ortamını deneyimlemeleri hedefleniyor. Böylece köylere katılan toplam çocuk sayısı 800’e ulaşıyor. Futbol eğitimleri 12 yaş grubu çocuklar için hazırlanan içeriklerle gerçekleştiriliyor. Kaleci ve futsal eğitimleri de yine futbol köylerinde uzman eğitmenler tarafından sporculara veriliyor. Projenin en olumlu etkileri arasında çocukların kendi değerlerinin farkına varmaları, ailelerinden uzak bir ortamda yeni insanlarla tanışmaları, sporu bir araç olarak kullanarak kendilerini geliştirmeleri ve farklı deneyimler yaşamaları sayılabilir. Beslenme eğitimleri Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı’nın yürüttüğü “Yemekte Denge” programının deneyimli öğretmenlerine emanet edildi. Çevre eğitimleri için ise İl Çevre Müdürlükleri’nden destek alındı. Satranç eğitimleri Türkiye Satranç Federasyonu uzmanlarıyla, yaratıcı drama eğitimleri ise Milli Eğitim Bakanlığı lisanslı Ekol Drama tarafından veriliyor. Ayrıca geçen yıl Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile başlatılan Futbol Köyü abi ve ablaları projesi de çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. TOG gönüllüsü gençler köylerde 10 gün boyunca çocuklarla yakından ilgileniyor, onların kampa kısa sürede uyum sağlamasına yardımcı oluyor. Söz Danışmanlık'ın yürüttüğü Sanat Atölyesi eğitiminde ise çocuklar bu yıl, dijital ortamda istedikleri konuda kendilerini 15 saniyelik kısa filmler çekerek ifade edecek.

Bir sporcu kamp boyunca 22.5 saat futbol eğitimi alırken, 10.5 saat yaratıcı drama, 10.5 saat kitap okuma, 4.5 saat satranç, 1.5 saat ilkyardım, 1.5 saat çevre bilinci, 1.5 saat beslenme eğitimi de alıyor.  Ve tabii gezip eğlenmeye de vakit ayrılıyor. Sporcuların boş zamanları ise şehir gezisi, sinema ve “Mutlu Bir An” saati gibi eğlenceli etkinliklerle geçiyor.

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU