HABERLER

Ülker Grubu’ndan, 2006 yılında devlete 557.8 milyon YTL’lik vergi geliri

Ülker Grubu şirketlerinin 2006 yılında devlete ödediği vergi miktarı 2005 yılına göre yüzde 39.8 oranında artarak 557.8 milyon YTL olarak gerçekleşti.

2006 yılının vergi istatistikleri birer birer açıklanmaya başlanınca, devlet bütçesinin en büyük gelir kalemini oluşturan vergi listelerinde üst sıralarda yer alma yarışı da hız kazandı.

Ülkemizin topyekün kalkınmasına inanan ve stratejilerini bu felsefe ile oluşturan Ülker Grubu da, 2006 yılında devlete 557.8 milyon YTL’lik vergi geliri sağladı. Grup bünyesinde bulunan 64 şirketin ödediği vergilerin toplamı 2005 yılında 399 milyon YTL olarak gerçekleşmişti. Grubun bir önceki yıla oranla vergi ödemelerindeki artış yüzde 39.8’i buldu.

Ülkemize borcumuzu ödüyoruz
Ülker’in gerek ticari gerekse soysal faaliyetlerinde her zaman Türkiye’nin topyekün kalkınmasını hedef alarak hareket ettiğini belirten Ülker İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül, şunları söyledi:

“64 şirketi, 42 fabrikası 23 bin 500 çalışanı ile ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan Ülker Grubu, 2006 yılını 7.5 milyar dolarlık ciro ile kapattı. Bisküviden çikolataya, sıvı yağdan süt ürünlerine, içecekten bebek mamasına ve ambalaja kadar geniş bir yelpazede, 1500’ün üzerinde çeşit ürünümüzü dünya pazarlarına sunarken, ülkemize olan sorumluluğumuzun da her zaman bilincinde olduk.”

Ülker Grubu’nun, devlete olan borcunu vergi yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getirerek öderken, ülkesine ve toplumuna olan borcunu da aksatmadığını belirten Yurdagül, “Spora verdiğimiz destekle çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olmasını teşvik ederken, TEMA ile ortak yürüttüğümüz “El Koyun” projesi ile de, yok olan değerlerimize sahip çıkmaya özen gösteriyoruz. Ülker Grubu şirketleri çevreye duyarlı üretimleri ile gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyor. Kendi insanımızın emeğini dünyaya pazarlarken, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin kalkınmasına olan desteğimiz sürecek” şeklinde konuştu.
    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU