HABERLER

Ülker Mini Minikler Futbol Şenliği

Ülker Mini Minikler Futbol Şenliği, Ülker ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) işbirliğiyle dördüncü kez düzenleniyor. Yaklaşık 1.500 takımın ve 20.000 çocuğun katılacağı şenliğin açılışı, yeni hizmete giren Türkiye’nin yedinci, İstanbul’un ikinci HiF merkezi Bayrampaşa’da gerçekleştirildi.

Ülker ve TFF işbirliği ile HERKES için FUTBOL (HiF) projesi kapsamında 4 yıldır düzenlenen Mini Minikler Futbol Şenliği, 19 Haziran 2010 Cumartesi günü Bayrampaşa HerkesiçinFutbol (HİF) merkezindeki açılış maçıyla başladı. 62 ilde, yaklaşık 1.500 takımın ve 20.000 çocuğun yer alacağı şenlikte kapsamında 5.000’i aşkın maç yapılacak. Maçlar yine Ülker’in sponsorluğunu yaptığı HİF Hakemleri tarafından yönetilecek.

Açılışın gerçekleştirildiği Bayrampaşa HERKES için FUTBOL Merkezi ise yine HİF projesi kapsamında kurulan ve 6-12 yaş grubu çocuklara futbol, fair play, dengeli beslenme eğitimlerinin verildiği, 12 ay faaliyet gösteren merkezlerin yedincisi olarak hizmete girdi.

Açılış töreni, TFF Futbol Genel Direktör Yardımcısı Zeynepgül Ene, Ülker yetkilileri ve minik sporcuların katılımıyla gerçekleştirildi.


Çocukların eğlenerek futbol oynayabilecekleri ortamlar yaratıyoruz...
Futbol Genel Direktör Yardımcısı Zeynepgül Ene, HERKESiçinFUTBOL projesi ile Türkiye’nin dört bir yanında herkesin, özellikle de çocukların futbol oynamasını amaçladıklarını söyledi. Yanal, gerek HiF merkezleri gerekse Mini Minikler şenliği gibi organizasyonlarla eğlenerek futbol oynamak adına gerekli ortamın gerçekleştirildiğini vurguladı.

TFF Futbol Genel Direktör Yardımcısı Zeynepgül Ene, HERKESiçinFUTBOL merkezlerinin ideal ve örnek birer futbol okulu olduğunu belirtti. Yanal “Hem kız hem de erkek öğrencilerin eğitim aldığı HERKESiçinFUTBOL merkezlerinde çocukların futbol becerilerini geliştirirken oyuna, rakibe ve farklılıklara saygı çerçevesinde fair play ruhunu aşılamak en önemli amaçlarımızdan. Proje ile çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarırken, uzman eğitimcilerimizle birlikte kişisel gelişimlerini de desteklemek ve iyi birer futbolsever olmalarını da hedefliyoruz" diye konuştu.

 

Amacımız daha çok çocuğa spor yaptırmak…
Amaçlarının çocukları harekete geçirmek, onlara spor yaptırmak olduğunu söyleyen Yıldız Holding Kurumsal İletişim Spor Sponsorlukları Müdürü Mehmet Uçan ise, Türkiye Futbol Federasyonu’yla birlikte gerçekleştirdikleri HerkesiçinFutbol projesini çok önemsediklerini belirtti. HİF Merkezleri’nde sporun yanı sıra dengeli beslenme ve çevre konularında da eğitimler verildiğini hatırlatan Uçan, dengeli beslenme konusunda yakın zamanda velileri de içine alacak daha kapsamlı bir çalışmaya da başlayacaklarını söyledi. Şu ana kadar 50.000’i aşkın çocuğa ulaştıklarını söyleyen Mehmet Uçan, HiF projeleriyle 100.000 çocuğu hedeflediklerini ifade etti.

Mehmet Uçan: “Çocuklarımızın; eğitim almalarına, sosyalleşmelerine olanak sağlayan, ülkemizdeki potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesine ve yetenek havuzunun genişletilmesini sağlayacak projelere destek veriyoruz. Futbolun çocukların hayatında önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Bu nedenle çocukların ve gençlerin futbol odaklı projelerle iyi birer birey olarak yetişmesini sağlamak için hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

 

Şenlik iki ay sürecek…
İki ay sürmesi planlanan Ülker Mini Minikler Futbol Şenliği, 62 ilde toplam 200 sahada oynanacak. Erkek ve bayan olmak üzere yaklaşık 1.500 takımın katılımıyla gerçekleşecek şenlikte, Ülker’in sponsor olarak desteklediği HERKESiçinFUTBOL (HİF) hakemleri görev yapacak. UEFA’nın talimatları doğrultusunda, HİF kuralları çerçevinde, 8’er kişilik takımlarla, yarım sahada, 25’er dakikadan 2 devre oynanan maçlarda ofsayt kuralı uygulanmayacak.

Ülker’in, çocukların hayatında fark yaratmak, onların hayatalarına sporu, hareketi katmak, fair play olgusunu yaşamlarının bir parçası haline gelmesini sağlamak amacıyla TFF ile işbirliği içerisinde, HERKESiçinFUTBOL projeleri kapsamında desteklediği Ülker Mini Minikler Şenliği’nin ilki, 2007 yılında 39 ilden 64 takımın katılımıyla Ankara’da düzenlenmişti. 2008 yılında İstanbul’da yapılan şenliğe ise 8-10 yaş grubunda 206 takım katılmıştı. Bu yılki şenlikte ise, yaklaşık 1.500 takımın katılıyla yaklaşık 20.000 minik sporcuya ulaşılması hedefleniyor.

Sayılarla Ülker Mini Minikler Şenliği:
• 9-10 ve 10-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik, rekabetçi olmayan, şenlik havasında bir turnuva... Kazanmak değil, oynamak önemli
• Bu yaş grubunda Türkiye çapında düzenlenen en büyük organizasyon
• Yaklaşık 1.500 takım, 20.000 çocuk
• Her ilde yaklaşık 78 maç
• Her sporcu en az 6 maç yapıyor
• Maçlar tek devreli lig usulünde oynatılıyor
• HİF hakemleri görev yapıyor
• Takımlar 7 + 1 kişiden oluşuyor
• 62 ilde düzenleniyor

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU