HABERLER

Ülker sanata ve sanatçıya destek vermeye devam ediyor

Ülker sanat yatırımları kapsamında destek verdiği İstanbul Modern Sizin Perşembeniz uygulaması ile 1 Mayıs 2014 tarihinden bu yana 235 bin kişinin ücretsiz olarak müzeyi gezmesini sağladı.

Ülker sanat yatırımları kapsamında destek verdiği İstanbul Modern Sizin Perşembeniz uygulaması ile 1 Mayıs 2014 tarihinden bu yana 235 bin kişinin ücretsiz olarak müzeyi gezmesini sağladı.

Eylül ayında çağdaş sanat fuarı ARTINTERNATIONAL’da kurulacak olan Ülker Çocuk Sanat Atölyesi ise 5-6 Eylül 2015 tarihlerinde çocukları sanatla buluşturacak.

Mutluluğun ve hayal gücünü geliştirmenin yolunun sanattan geçtiğine inanan Ülker, toplumun her kesiminin ve özellikle de çocukların sanatla tanışmasını sağlayan projelere kaynak ayırmaya devam ediyor.

Ülker, bu doğrultuda Baksı Müzesi halk günü sponsorluğundan İstanbul Modern’in ücretsiz günü “Sizin Perşembeniz”e ve çağdaş sanat fuarı ARTINTERNATIONAL’a kadar geniş bir yelpazede desteklerini sürdürüyor.

Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Bahar Erbengi, spor gibi sanatın da kişinin kendini ifade edebilmesinin en önemli araçlarından biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Süt, peynir gibi temel beslenme ihtiyaçlarından çikolata gibi keyifli atıştırmalıklara kadar her yaş grubuna hitap eden ürünlerimiz var.

Türkiye’yi besliyoruz dersek yanlış olmaz. Sanat alanında yaptığımız çalışmalar ile de çocukların hayal güçlerini beslemeyi görev edindik. İnanıyoruz ki, gelecek inovasyonda ve inovasyonu hayal gücü yüksek nesiller geliştirecek.”

İstanbul Modern’i 235 bin kişinin ziyaret etmesine vesile oldu

Bahar Erbengi, sanat yatırımları kapsamında 1 Mayıs 2014 tarihinden bu yana İstanbul Modern’deki Sizin Perşembeniz gününe destek verdiklerini hatırlattı. Erbengi, “235 bin kişinin müzeyi ücretsiz ziyaret etmesine vesile olduk. Ücretli günlerde 2000 olan ziyaretçi sayısı, müzenin ücretsiz ziyaret edilebildiği Sizin Perşembeniz gününde 3500 kişiye çıkıyor. Ziyaretçi sayısının artış göstermesi doğru bir işbirliği yaptığımıza olan inancımızı arttırıyor.

Sizin Perşembeniz işbirliği kapsamında 11 sanatçı ile ücretsiz sanatçı atölyesi yapıldı. Coşkun Aral, Bahar Korçan, Orhan Cem Çetin, Yusuf Taktak ve Handan Börüteçene gibi sanatçıların atölyelerinde 196 kişiyi ağırlandı” şeklinde konuştu.

Ülker yakın zamanda Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından Bayburt’un Bayraktar Köyü’nde kurulan Baksı Müzesi’nin Salı günleri düzenlenen halk gününe de sponsor olduğuna işaret eden Bahar Erbengi, “Her Salı şehir merkezinden ulaşım sağlıyor ve girişlerin ücretsiz olması için fon ayırıyoruz. 1,5 ay içerisinde müzeyi 313 kişinin ziyaret etmesine vesile olduk” dedi.

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, 5-6 Eylül’de ARTINTERNATIONAL’da

2011 yılından beri düzenlenen Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nin bugüne kadar 13 bin çocuğu sanatla buluşturduğunu kaydeden Erbengi,  atölyenin 5-6 Eylül’de İstanbul’da açılacak olan Çağdaş Sanat Fuarı ARTINTERNATIONAL’da geniş bir alanda açılacağını söyledi.

Çocukların küçük yaştan itibaren sanatla iç içe olmasının yanı sıra, farklı disiplinlere ve estetik bakış açısına aşina bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan Erbengi, şöyle devam etti:

“Mutluluğun yolunun sanattan da geçtiğini biliyor, çocuklarımızın genç yaşta sanatla tanışmasını mümkün kılan projelere destek olmaya bu yıl da devam ediyoruz. Çocukları sanat ile buluşturduğumuz Ülker Çocuk Sanat Atölyesi çok özel bir proje. Bu proje ile sanatı gündelik hayatın bir parçası haline getirmeye çalışıyoruz.

Çeşitli etkinliklerde kurduğumuz atölyelerde 13 binin üzerinde çocuk sanatla buluştu, çalışmalar yaptı. Atölye çalışmaları çerçevesinde geçtiğimiz yıllarda Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve Baksı Müzesi ile özel çalışmalar yaptık. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ve Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimarlık öğrencileri de projenin geliştirilmesinde rol oynadı.”

Bu yıl ARTINTERNATIONAL’da açılacak olan Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nin mimari projesi AVCI Mimarlık Ofisi tarafından geliştirildi. Çocuklar bu sene sanatın tarihsel gelişimini, 11 istasyonu olan İnteraktif Sanat Tarihi Tüneli’ni gezerek ve deneyimleyerek öğrenecek.

Çocuklara, mağara resimlerinden günümüz çağdaş sanatına kadar eğlenceli bir eğitim içeriği sunulacak. Alan tasarımlarında ve alanda kullanılan illüstrasyonlarda, genç illüstratör Erhan Cihangiroğlu imzası var. Atölyede, düşünce haritası odası, serbest boyama, kolaj ve duvar boyama gibi çalışmalara ek olarak ‘spin painting’ deneyimine yer veriliyor. Ayrıca mekanda kullanılan malzemelerin geri dönüşümlü olmasına da önem veriliyor.

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU