HABERLER

Ülker Üniversiteli Gençlerle Buluştu

İstanbul’daki üniversitelerden öğrencilerin katıldığı Ülker Kariyer Günleri 31 Mayıs Perşembe günü Ülker Çamlıca Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Ülker İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ülker Kariyer Günleri’nin üçüncüsü 31 Mayıs Perşembe günü Ülker Şirketler Topluluğu yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleşti. İstanbul çapında çeşitli üniversitelerden 120 öğrencinin katıldığı organizasyonda, öğrenciler Ülker Şirketler Topluluğu  hakkında bilgi almanın yanı sıra Ülker yöneticileri ile de tanışma fırsatı buldular.

Artık gelenekselleşen, üniversitelerin ağırlıklı olarak son sınıfları olmak üzere ikinci ve üçüncü sınıflarından da öğrencilerin katıldığı Ülker Kariyer Günleri iki bölümden oluşuyor. Programın öğleden önceki ilk bölümünde öğrenciler Ülker Şirketler Topluluğu ve Ülker’de İnsan Kaynakları uygulamaları hakkında bilgi alırken aynı zamanda Ülker’de farklı bölümlerde ve kademelerde görev yapan yöneticilerin kariyer konusunda tecrübelerini dinlediler ve merak ettikleri soruların cevaplarını aldılar. Programın öğleden sonraki bölümünde ise Gebze’deki bisküvi üretimi gerçekleştiren İdeal Gıda fabrikasını ziyaret ettiler ve bisküvi üretim sürecini yaşayarak öğrenme fırsatını yakaladılar.

Programın açılışında Ülker Şirketler Topluluğu ve Ülker İnsan Kaynakları uygulamaları hakkında bilgi veren Ülker İşe Alım Müdürü Emre Vural sunumunda “Ülker İnsan Kaynakları olarak vizyonumuzu ‘Faaliyet gösterdiğimiz iş alanlarında, sınıfının en iyisi olan İnsan Kaynakları yapısını kurmak ve uygulamaları hayata geçirmek’ olarak belirledik. 23.500 kişinin çalıştığı Ülker Şirketler Topluluğu’nda dürüstlük ve adalet, insana saygı, yenilik, alçakgönüllülük ve sadakat ve sahiplenme değerlerimiz doğrultusunda insan kaynakları uygulamalarını hayata geçiriyoruz.” dedi. Emre Vural işe alım politikasının görevin gerektirdiği niteliklere sahip, Ülker ana yetkinliklerini taşıyan, Ülker kurumsal değerlerine uygun adayları Ülker’e kazandırmak olduğunu belirtti. Vural, Ülker ana yetkinliklerinin Müşteri Odaklılık, Takım Çalışmasına Yatkınlık, Yenilikçilik, Sonuç Odaklılık ve Etkili Problem Çözme olduğunu ifade etti. Ayrıca personel ihtiyacının iç kaynaklardan olduğu kadar dış kaynaklardan da karşılandığını belirten Emre Vural Ülker’de uygulanan Performans Değerlendirme Sistemi, Kariyer Planlama ve Organizasyonel Yedekleme uygulamaları ve eğitim olanaklarıyla ilgili de bilgi verdi.

Sunumun ardından gerçekleşen panelde Ülker İçecek Grubu Genel Müdürü Şener Astan, Ülker Grubu Pazarlama Genel Müdürü Babür Çelebi, İstanbul Gıda Genel Müdürü Tayfun Öktem, Pazarlama Müdürü (Kaplama Çikolata) Özlem Onur Kurtuluş, İnsan Kaynakları Müdürü Selim Çelebi ve Eğitim Müdürü Erkan Dündar öğrencilerle kariyer geçmişlerini paylaşırken, onlara tecrübelerini aktardılar ve kariyer yollarını çizerken dikkat etmeleri gerekenlerle ilgili tavsiyelerde bulundular.  Ülker ve Ülker ürünleriyle ilgili merak edilen soruları samimiyetle yanıtlayan yönetciler, ayrıca Ülker’de çalışmakla ilgili duygularını da paylaştılar.

Toplantı sonunda katılan öğrencilerden son sınıfta olanlardan iş başvurusu, diğer sınıflardan da staj başvurusu alındı. Geçtiğimiz sene yapılan organizasyonda da benzer şekilde alınan başvurular neticesinde 4 kişi Ülker’de çalışmaya başlarken, 6 kişi de stajını Ülker’de yapmıştı.
    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU