HABERLER

Ülker ve TFF geleceğin yıldız futbolcu kızlarını arıyor

Sporu ve sporcuyu destekleyen lider gıda şirketi Ülker, Türkiye Futbol Federasyonu’yla beraber TFF Ülker Geleceğin Yıldız Kızları projesini hayata geçiriyor. U15 Milli Takımı için futbolcu havuzunu genişletmek ve kız çocuklarına ‘fırsat eşitliği’ sunmak için tasarlanan projeye 2009-2010-2011 doğumlular katılabilecek. Katılımcılar, Kadın Milli Takım Teknik Direktörleri tarafından belirlenen hareketleri içeren videolarını ulkeryildizkizlar.tff.org sitesine yükleyerek seçmelere dahil olabilecekler.

Ülker ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun ortaklığında hayata geçirilen “TFF Ülker Geleceğin Yıldız Kızları” Projesi, dünyanın neresinde olursa olsun, 2009-2010-2011 doğumlu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma hakkına sahip kız çocuklarına fırsat eşitliği sunma ve onları keşfetme hedefiyle yola çıktı. Projenin basın toplantısı TFF’nin Riva’daki Tesisleri’nde, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ülker CEO’su Mete Buyurgan, Kadın A Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve Kadın A Milli Takım oyuncusu Ecem Esen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

33 futbolcu adayı seçilecek

Katılımcılar, Milli Takım Teknik Direktörleri tarafından belirlenen hareketleri (dribling, şut, pas, teknik kapasite) yaparak oluşturdukları videolarını web sitesine yükleyerek projeye dahil olabilecek. Katılımcılar, 6 Kasım – 20 Aralık tarihleri arasında ulkeryildizkizlar.tff.org web sitesine başvurularını yapabilecek. Başvuru süresinin tamamlanmasının ardından, videolar arasından Milli Takım Teknik Direktörleri’nin beklentilerini karşılayan 33 futbolcu adayı belirlenecek. Seçilecek adaylar, 25-30 Ocak tarihleri arasında U15 Hazırlık Kampı’na katılacak. Riva Hasan Doğan Tesisleri’nde gerçekleştirilecek kamp, futbolun yanı sıra kişisel gelişimlerini destekleyecek eğitimleri de içerecek.

Süreklilik arz eden proje havuzları

Ülker ile yapılan projenin Türk sporunun geleceği açısından önemine dikkat çeken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi: “Ülker, Milli Takımlarımıza aşina ve geçmişte beraber birçok projeye imza attığımız bir partner olmanın ötesinde, bu topraklarda büyüyen her çocukta izi olan bir marka. Böyle bir marka ile U15 Kız Futbol Milli Takımı’nın futbolcu havuzunu geliştirerek, gençlerin hayallerini gerçekleştirecek olmak bizlere mutluluk veriyor. Özellikle kadınlarımız ve kadın futbolu adına önemli bir adım olan bu proje, Milli Takımımız için bir havuz oluşturma özelliğini taşıyor. TFF Ülker Geleceğin Yıldız Kızları sürekliliği olan bir proje haline bürünerek, Türkiye Kadın Milli Takımı için yetenek havuzu oluşturacak. Bu kapsamda amacımız ve isteğimiz her yarı yıl tatilinde Ülker ve TFF bir kamp düzenleyerek genç futbolcuların Milli Takım’la buluşmasını sağlamak ve gençlerin hayallerine ulaşmasına destek vermek.” dedi.

Amacımız kız çocuklarına fırsat eşitliği sağlamak ve onların hayallerini sonuna kadar desteklemek

Ülker’in Türk sporuna ve sporcusuna, özellikle kadın futbolunun gelişimine katkı sağlayan öncü markalardan biri olduğunu belirten Ülker CEO’su Mete Buyurgan, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, kız çocuklarına fırsat eşitliği sağlamak ve onların hayallerini sonuna kadar desteklemek için oluşturulan ‘TFF Ülker Geleceğin Yıldız Kızları’ Projesi’ni, uzun yıllardır omuz omuza ilerlediğimiz Türkiye Futbol Federasyonu’yla birlikte hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Bizim için kadınların toplumda, iş yaşamında, sporda kısaca her alanda eşit yer almaları önemli bir hedef. İnanıyoruz ki ana sponsoru olduğumuz Kadın Futbol Milli Takımlarımız bu hedef için çok önemli bir rol model. Biliyoruz ki futbol sadece bir ‘erkek oyunu’ değil. Bu sebeple de diyoruz ki genç kızlarımız, milli futbolcularımız size nasıl yol gösterdiyse, sizler de bu yolu aydınlatın. Bu yolu genişletin, kadın futbolunu ve Türkiye Kadın Milli Futbol Takımını her zaman daha ileriye birlikte taşıyalım.” ifadelerini kullandı.

Proje kadın futbolunun geleceğine umutla bakmamızı sağladı

Son günlerde Türkiye’de kadın futbolu adına verilen çabaların sonuç vermeye başladığının altını çizen Kadın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası da,“Cumhuriyetimizin 100. yılında TFF-Ülker iş birliğiyle başlatılacak olan Geleceğin Yıldız Kızları Projesi; fırsat eşitliğinin sağlanmasının yanı sıra her kız çocuğuna futbol topu ile tanışma ve oyunun içinde olma fırsatı tanıyarak, geleceğe daha da umutla bakmamızı sağlayacaktır. Geçmişten günümüze kadın futbolunun yanında olan Ülker’e ayrıca teşekkürlerimi iletmek isterim. Türkiye sanayisinde önemli yeri olan Ülker, kadın futbolu alanında da yolu açan, geliştiren taraf olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kadın A Milli Takımın başarılı oyuncusu Emine Ecem Esen de, kadın futboluna verilen desteklerin geleceğin yıldız kızlarını keşfetmek adına büyük değer taşıdığına işaret ederek, “Geleceğin Yıldız Kızları projesi eminim futbol köyleri başarısını daha da ileriye taşıyacaktır. Bizler A takım oyuncuları olarak geçmişte bu tarz fırsatlara sahip olmadan yolumuzu bulmaya çalıştık. Şimdi genç kardeşlerimin bu fırsatları yakalamasından son derece mutluyum. “ dedi.

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU