HABERLER

Ülker’de iki yeni atama

İki yeni atama ile yönetim kadrosunu güçlendiren Ülker’de, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne Melih Özuyar, Ülker Grubu Ambalaj şirketlerinden Polinas’ın Genel Müdürlüğü’ne ise Bülent Atabay atandı.

Ülker İnsan Kaynakları’na yeni Genel Müdür
Ülker İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne Melih Özuyar atandı. Özuyar, Ülker grubuna katılmadan önce HP’nin Orta Doğu bölgesinden sorumlu İnsan Kaynakları Direktörü olarak Dubai‘de görev yapmıştı.

İş yaşamına 1984 yılında bankacılık kariyeri ile başlayan Melih Özuyar, 1988-1996 yılları arasında Shell’in yurt içi ve yurt dışı operasyonlarında Satınalma, Lojistik ve Tedarikten sorumlu yöneticisi olarak çalıştı. İnsan Kaynakları kariyerine 1996 yılında başlayan Özuyar, Lafarge Türkiye‘nin Orta Anadolu operasyonlarından sorumlu İnsan Kaynakları ve İdari İşler Koordinatörü olarak görev yaptı.

2000-2003 yılları arasında Netaş Nortel‘in İnsan Kaynakları Direktörü olarak çalışan Özuyar bu süre içerisinde Nortel‘in Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki İnsan Kaynakları operasyonlarını İstanbul‘dan yönetti. Gazi Üniversitesi’ nden 1981 yılında mezun olan Melih Özuyar İngilizce ve Fransızca biliyor.

Polinas’ta Atabay’lı dönem başladı

Ülker Ambalaj Grubu şirketlerinden Polinas’ta Genel Müdürlüğe Bülent Atabay getirildi. Boğaziçi Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği ihtisası yapan Atabay, çalışma hayatına Marshall Boya’da başladı. Daha sonra sırasıyla Tekfen Holding ve Yaşar grubu’nda uzun yıllar çalışan Atabay, 2001 yılında uluslararası kimya gruplarından Akzo Nobel’in Doğu Avrupa Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Bu görevi, Varşova’dan 22 ülkeden sorumlu olarak yürüten Bülent Atabay, 2003 – 2004 yılları arasında ÇBS Grubu’nda CEO olarak çalıştı. Atabay, 2004 yılında gruptan ayrılarak uluslararası şirketlere danışmanlık yaptı.

Melih Özuyar ve Bülent Atabay, Ocak 2007 itibariyle Ülker Grubu’ndaki görevlerine başladı.
    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU