HABERLER

Ülker’in minikler futbol ve basketbol şenlikleri sona erdi

o    Türkiye’nin ekonomik kalkınmasının yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da gelişmesi gereğine inanan Ülker Şirketler Topluluğu, çocukların küçük yaşta spor yapmayı, paylaşımı ve dostluğu öğrenmesini sağlayacak projeleri hayata geçiriyor.
o    Bu hedef çerçevesinde, 2007’nin çocuklara yönelik spor etkinliklerinin ilk ayağı, 24 Haziran – 1 Temmuz 2007 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı.
o    Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 132 takımdan 2.200 çocuk, bir hafta boyunca Ülker’in desteği ile spor yapmanın yanı sıra, öz disiplini ve sosyalleşmeyi de öğrendi.
o    Ülker Mini Minikler Futbol Şenliği, Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte UEFA’nın başlattığı Grassroots projeleri çerçevesinde organize edildi.
o    Şenlikte 39 ilden 64 takımdan 1.200 sporcu bir hafta boyunca lig usulü maç yaptı.
o    Samsunspor ile Konya Şekerspor 3’lük ve 4’üncülük, Beşiktaş ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’la şampiyonluk maçı oynadı.
o    Ücüncülük müsabakasında Samsunspor ve Konya Şekerspor maçı berabere bitti. Maçın galibini belirlemek için penaltı atışlarına yapıldı. Konya Şekerspor Samsunspor’u 5-3 yenerek ücüncülük kupasını aldı.
o    Beşiktaş ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor arasında geçen final müsabakasında ise Beşiktaş rakibini 3-0 yenerek şampiyon oldu.
o    Finale kalan dört takımın sporcuları kupa ve madalyaları ile birlikte Ülker’in hediyelerini aldılar...

Baskette 68 takım potaya uzandı
o    27 Haziran’da başlayan ve bu yıl 5’incisi düzenlenen Ülker Minikler Basketbol Şenliği’ne ise 41 ilden 50’si erkek, 18’i kız olmak üzere toplam 68 takımdan 1.000 çocuk katıldı.
o    Şenlikler sırasında Anıtkabir’i ziyaret eden sporcular, müsabakaların ardından yapılan piknikte hem yorgunluk attı, hem de dostluklarını pekiştirdi.
o    Basketbolda kazananın ya da kaybedenin olmadığı müsabakalar sonrasında tüm oyunculara madalya ve katılım belgeleri ile hediyeler verildi. 

Grassroots Nedir?
o    UEFA’nın, ülke federasyonlarına önerdiği, elit futbol olarak tabir edilen profesyonel futbol dışında kalan, rekabet içermeyen ve 7’den 70’e herkesin oynayabileceği futbol olarak adlandırılıyor.
o    Grassroots ile özellikle gençlerin ve çocukların sporu bir yaşam biçimi haline getirmesini sağlamak, sporun gelişimi için altyapıyı desteklemek ve bütün bunları yaparken de toplumu, kültürel ve sosyal konularda bilinçlendirmek amaçlanıyor.

Dünyada Grassroots
o    Geçtiğimiz yıl başlayan Grassroots projeleri kapsamında Güney Afrika’da AIDS, Danimarka’da Kültürlerarası Diyalog, İngiltere’de Bayanlar Futbolu, Sri Lanka’da savaş mağduru çocukları kişilik gelişimine yönelik çalışmalar yapıldı.

Grassroots ve Ülker – Türkiye’de bir ilk
o    Türkiye’de bir ilk olarak, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yürütülecek Grassroots etkinlikleri, Ülker Şirketler Topluluğu tarafından destekleniyor.
o    Bugüne kadar futbol ve basketbol başta olmak üzere daha çok profesyonel takım ve bireyleri destekleyen Ülker Şirketler Topluluğu, çocukların ve gençlerin sporu bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi için, sadece üst düzey futbola değil, altyapıya da destek vermeyi hedefliyor.  
    • Ülker’den A Millilere “Memleket İçin Söyle” sürprizi

      Ülker, resmi sponsoru olduğu A Milli Futbol Takımı’na desteğini bu kez de tüm Türkiye’yle birlikte veriyor. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker Bisküvi 550 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, yurtdışına 550 milyon ABD doları değerinde tahvil ihraç etti....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, 2024 yılı ilk çeyrek finansallarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2024 yılının ilk çeyreğini 19,6 milyar TL ciro ile bitirdi. Ülker’in Türkiye ve yurt dışı operasyonları büyümeye devam etti. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, ‘memleketini kalbinde taşıyanları’ Euro 2024 coşkusunda buluşturuyor

      Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği Avrupa Futbol Şampiyonası’na geri sayım sürerken, A Milli Futbol Takımımızın resmi sponsoru Ülker, duygu dolu bir reklam filmine imza attı. Reklam filminde “Memleketin yeri, kalbimizin içi" sloganı ile Ülker, Türkiye aşkını her nerede olursa olsun kalbinde taşıyanlara sesleniyor. ...

      DEVAMINI OKU