HABERLER

Ülker’in spora verdiği destek 33 milyon dolara ulaştı

Ülker, futbol ve basketbol başta olmak üzere su sporları, güreş, atıcılık, kayak gibi çok farklı spor dallarına yıllık 33 milyon dolara ulaşan destek sağlıyor.

Türkiye’nin önde gelen gruplarından Ülker, öncülüğünü yaptığı çağdaş sponsorluk anlayışı Türk sporunda da yerleştiriyor. Ülker, futbol ve basketbol başta olmak üzere su sporları, güreş, atıcılık, kayak gibi çok farklı spor dallarına yıllık 33 milyon dolara ulaşan destek sağlıyor.

Sporun, gençliğin şiddet ve kaos ortamından uzaklaştırılmasına sağladığı katkı artık tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Bu felsefeden hareket eden Türkiye’nin lider gruplarından Ülker, spora verdiği desteği her yıl farklı branşlara yayıyor ve artırıyor.

Ülker İstişare Konseyi Üyesi ve Sözcüsü Metin Yurdagül, “Spor, sağlıklı, yarışmacı ve başarı odaklı gençler yetiştirir. Spordaki rekabetçi ruh bireyleri geliştirir, ekip ruhu uzlaşmayı öğretir. Biz de Ülker Grubu olarak gençlerimizi doğru yönlendirmenin kurumsal bir görev olduğunu düşürüyoruz. Bu nedenle spora verdiğimiz desteği farklı branşlara yayıp geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.
 
Gençleri doğruya yönlendirmek kurumsal görevimiz
Türkiye’nin sportif alanda da dünya ölçeğinde başarılar yakalamaya ihtiyacı olduğuna işaret eden Yurdagül, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin kavgayla, şiddetle ve kaosla değil, ekonomik ve sportif başarılarla dünya gündemine taşınması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, bir yandan 23.500 çalışanımız ve 42 üretim tesisimizle ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlarken, diğer yandan bireysel veya takım olarak spora sağladığımız desteklerle farklı alanlarda Türkiye’nin adını duyurmaya çalışıyoruz. 2006 itibariyle spora sağladığımız destek 33 milyon dolara ulaştı. Bu rakam, Türkiye’de bir grubun bir alana sağladığı en büyük desteklerden biridir.  Desteklediğimiz her takımın veya sporcunun başarısı, ekonomik alanda yakaladığımız başarılar kadar bizi mutlu ediyor.”

Sporun Türkiye’de de büyük bir ekonomi olması için çalışıyoruz
Spor’un artık dünyada büyük bir ekonomi haline geldiğine dikkat çeken Yurdagül, Türk sporunun gelişmesinin de bu alanda daha fazla istihdam sağlanması sonucunu doğuracağını sözlerine ekledi. Futbolda büyük takımların yanı sıra pek çok Anadolu takımını da desteklediklerini kaydeden Metin Yurdagül, “Futbolun dışında basketbol, su sporları, güreş, atıcılık, kayak gibi farklı branşlara da katkı sağlıyoruz. Amacımız, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sporu bir ekonomik değer haline getirmek” şeklinde konuştu.
    • Ülker’den A Millilere “Memleket İçin Söyle” sürprizi

      Ülker, resmi sponsoru olduğu A Milli Futbol Takımı’na desteğini bu kez de tüm Türkiye’yle birlikte veriyor. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker Bisküvi 550 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, yurtdışına 550 milyon ABD doları değerinde tahvil ihraç etti....

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, 2024 yılı ilk çeyrek finansallarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2024 yılının ilk çeyreğini 19,6 milyar TL ciro ile bitirdi. Ülker’in Türkiye ve yurt dışı operasyonları büyümeye devam etti. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker, ‘memleketini kalbinde taşıyanları’ Euro 2024 coşkusunda buluşturuyor

      Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği Avrupa Futbol Şampiyonası’na geri sayım sürerken, A Milli Futbol Takımımızın resmi sponsoru Ülker, duygu dolu bir reklam filmine imza attı. Reklam filminde “Memleketin yeri, kalbimizin içi" sloganı ile Ülker, Türkiye aşkını her nerede olursa olsun kalbinde taşıyanlara sesleniyor. ...

      DEVAMINI OKU