HABERLER

Ülker'le Basketbolda "Mutlu Anlar"

Ülker, FIBA Dünya Şampiyonası’nda sadece dünya basketbolcularını değil, dünya çocuklarını da ağırlıyor.

Ülker, “Önce Çocuklar” diyerek destek verdiği bütün projelerde olduğu gibi FIBA Dünya Şampiyonası sponsorluk etkinliklerinin merkezine de yine çocukları yerleştirdi. Ülker, FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği, FIBA üyesi 110 ülkeden çocukların katıldığı “Children of the World – Dünya Çocukları 2010” projesinin de sponsorluğunu üstlendi. Proje kapsamında 220’si dünyanın dört bir yanından gelen toplam 300 çocuk İstanbul’da buluşuyor.

Ülker, 37 milyon ürünüyle basketbol coşkusunu evlere taşıyor.
Şampiyona logolu 1.7 milyon adet Metro Büyük Boy, 6.5 milyon adet İçim aromalı süt ve 29 milyon adet İçim ayran 136 bin satış noktasında tüketiciyle buluşuyor.

Ülker’in basketbola, 1975 yılında fabrikasının bahçesinde küçük bir saha ile başlattığı ve 1993 yılında Ülkerspor basketbol takımıyla güçlendirdiği destek, FIBA Dünya Şampiyonası’nın ana sponsorluğuyla daha da yukarıya taşındı.

Ülker, evsahipliğini Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) yaptığı “Children of the World” projesinin de ana sponsoru olarak yine “Önce Çocuklar” dedi. Basketbolu hedefleyen; kültür, eğitim ve sosyal paylaşıma dayanan bir etkileşim projesi olan “Children of the World” kapsamında, toplam 300 çocuk İstanbul’da ağırlanacak.

FIBA Dünya Şampiyonası ana sponsoru Ülker, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker ve Yıldız Holding Pazarlama Grup Başkanı Ahad Afridi katılımıyla düzenlediği basın toplantısında işbirliklerine dair ayrıntıları basın mensuplarıyla paylaştı.

TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası boyunca tüm gözlerin Türkiye’nin üzerinde olacağını belirterek, sadece sportif anlamda değil, ülkemizin tanıtımında da büyük fırsat yakaladıklarını söyledi.

Özsoy sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Basketbol Federasyonu olarak bugüne dek birçok ulusal ve uluslararası organizasyonu başarı ile gerçekleştirdik. Siz medya mensuplarının da desteği ile basketbola ilgi her geçen gün katlanıyor ve bu da sponsor firmaların ilgisini arttırıyor. Bu noktada Ülker’in yıllardır basketbola verdiği desteği şampiyonanın ana sponsorlarından biri olarak en üst noktaya taşımış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Şampiyona sonrası biraraya gelerek, bugüne kadar birlikte gerçekleştirdiğimiz altyapı projelerini geliştirmeye ve yenilerini yapılandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Şeker: “Basketbola olan desteğimizi en üst noktaya taşıdık”
Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, spor alanında uzun yıllardır devam eden desteklerinin her geçen gün katlanarak daha geniş platformlara yayıldığını söyledi. Zuhal Şeker, sözlerine şöyle devam etti: “Şampiyonada yine çocukları hedefledik. FIBA Dünya Şampiyonası’nın yanı sıra “Children Of The World” projesinin de sponsoru olduk. Yıllardır sporun içinde yer alan bir marka olarak, futbol ve basketbolda kulüp ve federasyonlarla işbirliği yaparak spora ve spor endüstrisinin gelişmesine, Türk sporunun geleceği olan çocuklara yönelik projelere destek vermeye gayret gösteriyoruz.”

Basketbolda sadece üst yapıya değil, altyapıya da önem verdiklerini ifade eden Şeker: “Bu kapsamda 5 yıldır desteğimizle düzenlenen Basketbol Minikler Şenliği’nde bugüne kadar 5.000’e yakın çocuğa ulaştık. Ayrıca basketboldaki etkileyici hikayeleri de basketbolseverlerle paylaşmak istedik. Basketbol tarihimizi ve şampiyonada yarışacak takım ve oyuncuların ‘mutlu anlarını’ ve ilham verici hikayelerini bir kitapta derledik, en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız” dedi. Şampiyona sonrası basketbola olan ilginin artacağını belirten Şeker; uzun yıllardır spora, basketbola verdikleri desteği bu sponsorlukla güçlendirdiklerini söyledi.

“Children of the World” projesinin katılımcıları Türkiye’ye gelmek için, yaklaşık 2 milyon km yol kat etti
FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen “Children of the World” projesiyle, 24-31 Ağustos tarihleri arasında 5 kıtadan 110 ülkeden 220’nin üzerinde çocuk toplam 2 milyon km yol kat ederek, Türkiye’de buluşuyor. Ülkemizden de 80 çocuğun eşlik edeceği organizasyonda tam 76 farklı dil konuşuluyor. Proje, 2010 Dünya Şampiyonası bünyesinde farklı millet ve kültürlerden olan 13-14 yaş grubundaki çocukların bir araya gelerek sosyalleşmelerini, kültür alışverişinde bulunmalarını, basketbol bilgilerini ve takım ruhunu geliştirmelerini amaçlıyor. Çocuklar, bir hafta boyunca, çeşitli gezilerle ülkemizi tanıma fırsatı bulurken, bir yandan da “takım olma” eğitimleri alacak, düzenlenecek turnuvalarla ve izleyecekleri maçlarla, basketbolla iç içe yaşayacaklar.

Kampa katılan çocuklardan bir grup ise Ülker çikolata fabrikasını gezecek.

Yıldız Holding Pazarlama Grup Başkanı Ahad Afridi de şampiyona için hazırladıkları reklam kampanyasını basın mensupları ile paylaşarak, filmde özellikle Türkiye’nin ve yıllardır spora destek veren Ülker’in basketbol geçmişindeki “mutlu anlar”ı hatırlatmaya çalıştıklarını vurguladı. Afridi: “FIBA Dünya Şampiyonası için hazırladığımız reklam filminde Ülker’in 65. yılı vesilesiyle hayata geçirdiğimiz “Mutlu Bir An” konseptine sadık kaldık ve basketbolun içindeki mutlu anları ön plana çıkardık. 65. yıl filmimizi çeken ünlü yönetmen Gregor Nicholas ile çalıştık. Çok güçlü bir müziğimiz var, konseptimizi dijital ortamda ve sahada yapacağımız etkinliklerle de destekleyecek 360 derece iletişim yapacağız” dedi.

Ülker İçim ve Metro markaları da basketbola önemli yatırım yaparak, basketbol konseptli ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor.

Zuhal Şeker konuyla ilgili olarak “FIBA Dünya Şampiyonası kapsamında Ülker İçim ve Metro markalarımız da sahaya indi. 37 milyon ürünün üzerine şampiyonanın logosunu basarak, hem bilinirliği artırmaya destek olduk hem de basketbolun coşkusunu ve heyecanını evlere kadar götürdük. Şampiyona boyunca yaklaşık 1.7 milyon adet Metro Büyük Boy, 61 bin satış noktasında tüketiciye sunuluyor. 6.5 milyon adet İçim aromalı sütümüz ve 29 milyon adet İçim ayranımız ise 75 bin noktaya ulaşıyor. Toplamda 136 bin satış noktasında basketbol heyecanını tüketicilerimize yaşatmış olacağız” dedi.

Ülker İçim çocuklara basketbolu sevdirmek ve sahaya çıkartmak için çalıştı
Uzun süredir basketbola yatırım yapan Ülker İçim, basketbolu sevdirmek ve yaygınlaştırmak için bu yıl içerisinde önemli bir projeye daha imza attı. Ülker ve Ülker İçim tarafından hayata geçirilen “Sahaya Çık” televizyon programıyla gençlere basketbol sevgisi aşılamaya çalışıldı. Programda ünlü basketbolcu İbrahim Kutluay basketbol tekniklerini anlattı ve tecrübelerini paylaştı. Aynı zamanda iyi bir sporcu için olmazsa olmaz olan dengeli beslenme konusunda önemli bilgiler aktardı. Okulları ziyaret ederek 10 bine yakın öğrenciyle buluşuldu.

Basketbol Metro’nun boyunu uzattı
Basketbola destek veren diğer bir marka ise Metro… FIBA Dünya Şampiyonası’nın “enerji” sponsoru Metro’nun şampiyonaya özel sınırlı sayıda ürettiği Metro Büyük Boy’un reklam filminde ünlü basketbolcular Mirsad Türkcan ve Ömer Onan rol aldı.

 

Kısaca “Children of the World”

  • 5 kıta, 110 ülkeden 300’e yakın çocuk kampa katılıyor.
  • En uzak nokta Güney Pasifik’teki Cook Adası.
  • Çocuklar buraya gelmek için toplam 2 milyon km yol kat etti.
  • 7 dilde tercüme yapılıyor.
  • 76 farklı dil konuşuluyor.
  • 6 ülkeden 75 gönüllü kampta bulunuyor.
  • Dallas Üniversitesi kampta bir araştırma yapıyor.
  • Türkiye’den 5 çocuk Sahaya Çık programı izleyicilerinden belirlendi.

    • Ülker 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

      Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla kapattı. Şirket 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki liderliğini ve güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor....

      DEVAMINI OKU
    • “Ülker Apartmanı” sakinleri tüm Türkiye’ye kapılarını açıyor

      “Ülker Apartmanı” sakinlerinin birbirinden keyifli anlarının ekrana yansıyacağı yeni reklam filmi serisinin tanıtım filmi izleyicilerle buluştu. ...

      DEVAMINI OKU
    • Afra Saraçoğlu Ülker Çikolata’nın yeni reklam yüzü oldu

      Türkiye’nin 1 numaralı çikolata markası Ülker Çikolata’nın* yeni reklam kampanyasında, yıldız oyuncu Afra Saraçoğlu rol aldı. ...

      DEVAMINI OKU
    • Ülker’den robot projesi

      Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak. ...

      DEVAMINI OKU