15-20 Adet 10-12 Dakika
Malzemeler
- 2 adet yumurta sarısı
- 150 gr tereyağı (Yumuşak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı su
- 1/2 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 60 gr Ülker Damla Çikolata
- 300 gr un
Hazırlanışı
Tereyağını yumurta sarıları ile birlikte bir kaba alın. Elinizle iyice karıştırın. Vanilya, kabartma tozu, pudra şekeri ve suyu ilave edip karıştırmaya devam edin. Tarçın ve cevizi de ekleyip yavaş yavaş unu eklemeye başlayın.
Elinize yapışmayan, çok da sert olmayan bir hamur elde edin.
Son olarak içine Ülker Damla Çikolataları da ekleyip karıştırın. Hamurdan ufak parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve hafifçe bastırıp ince yuvarlaklar haline getirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet Olsun!
-
Halley Pastası
TARİF İÇİN TIKLAYIN -
Çikolatalı Çilekler
TARİF İÇİN TIKLAYIN -
Dilim Pasta
TARİF İÇİN TIKLAYIN -
Lezzetli Kadayıf Topları
TARİF İÇİN TIKLAYIN -
Nefis Çikolatalı Muzlu Bonbon
TARİF İÇİN TIKLAYIN -
Mozaik Pasta
TARİF İÇİN TIKLAYIN -
Efsane Manolya
TARİF İÇİN TIKLAYIN -
Rulo Pastalı Supangle
TARİF İÇİN TIKLAYIN -
Pratik Çikolatalı Mus
TARİF İÇİN TIKLAYIN -
Fondü
TARİF İÇİN TIKLAYIN